Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στην Μ. Βρετανία: Κατάσκοπος της Κίνας αντλούσε πληροφορίες δουλεύοντας στο Κοινοβούλιο - Αρνείται όλες τις κατηγορίες

Σάλος στην Μ. Βρετανία: Κατάσκοπος της Κίνας αντλούσε πληροφορίες δουλεύοντας στο Κοινοβούλιο - Αρνείται όλες τις κατηγορίες
Βουλευτές, μεταξύ άλλων και των Τόρηδων, ζητούν από τον Ρίσι Σούνακ να κηρύξει την Κίνα «απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο»
Χαμός και πληθώρα συζητήσεων πυροδοτήθηκαν στην βρετανική κοινή γνώμη, με την αποκάλυψη των Sunday Times πως ένας κατάσκοπος της Κίνας έιχε παρεισφρήσει στο Βρετανικό κοινοβούλιο εργαζόμενος εκεί ως ερευνητής.
Ειδικότερα, το γνωστό κυριακάτικο φύλλο αποκάλυψε ότι ο ερευνητής είχε πρόσβαση στον υπουργό Ασφαλείας Τομ Τάγκεντχατ και την πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Αλίσια Κερνς, μεταξύ άλλων.
Εντωμεταξύ, ο φερόμενος ως πράκτορας αρνείται όλες τις κατηγορίες.
«Έχω περάσει την καριέρα μου μέχρι σήμερα προσπαθώντας να εκπαιδεύσω άλλους για την πρόκληση και τις απειλές που παρουσιάζει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Το να κάνω αυτό που ισχυρίζονται εναντίον μου σε υπερβολικά ρεπορτάζ ειδήσεων θα ήταν ενάντια σε όλα όσα υποστηρίζω», δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του.
Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε δήλωση από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, ενώ βουλευτές, μεταξύ άλλων και των Τόρηδων, ζητούν από τον Ρίσι Σούνακ να κηρύξει την Κίνα «απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο».
Το διπλωματικό σκάνδαλο ξέσπασε λίγο πριν ο Ρίσι Σούνακ συναντήσει τον Κινέζο πρόεδρο Λι Γιάνγκ στο περιθώριο της διάσκεψης της G20 στην Ινδία.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Downing Street δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τη συνάντηση για να μεταφέρει «τις σημαντικές ανησυχίες του για την κινεζική παρέμβαση στην κοινοβουλευτική δημοκρατία του Ηνωμένου Βασιλείου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης