Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Αμερικανός πρόεδρος τον οποίο είχε σερβίρει ο Prigozhin - «Το μόνο που ξέρω είναι ότι... επέζησα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τον οποίο είχε σερβίρει ο Prigozhin - «Το μόνο που ξέρω είναι ότι... επέζησα»
Η φωτογραφία στην οποία αναφέρεται έχει τραβηχτεί στις 14 Ιουλίου 2006.
Δεν το θυμόταν, όμως μια φωτογραφία θύμισε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ George Bush ότι κάποτε τον είχε σερβίρει ο Prigozhin, ο άνθρωπος που ίδρυσε τη ρωσική μισθοφορική ομάδα Wagner και έχασε τη ζωή του όταν συνετρίβη το αεροσκάφος του τον Αύγουστο- και μόλις δύο μήνες μετά την ανταρσία του.
Μιλώντας στο συνέδριο Yalta European Strategy, ο George Bush ρωτήθηκε αν ένιωθε ότι οι αναφορές για το θάνατο του Prigozhin σε αεροπορικό δυστύχημα ήταν «σοκαριστικές» γι’ αυτόν. «Όχι, αυτό που με σοκάρει είναι ότι είδα μια φωτογραφία τις προάλλες μιας συνόδου κορυφής της G8 στην Αγία Πετρούπολη, όπου ήταν ο τύπος που μου σέρβιρε το φαγητό», είπε ο George Bush. «Ήταν ο σεφ του Putin και διακρίνεται στη φωτογραφία», πρόσθεσε χαμογελώντας.
Η φωτογραφία στην οποία αναφέρεται έχει τραβηχτεί στις 14 Ιουλίου 2006.
Στη φωτογραφία βλέπουμε τη στιγμή που ο Μπους και η σύζυγός του, Λόρα, συνάντησαν τον Prigozhin όταν το ζευγάρι δείπνησε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Prigozhin φαίνεται να παρουσιάζει ή να σερβίρει τον Μπους με ένα μπουκάλι αλκοόλ. Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στο Constantine Palace στην Αγία Πετρούπολη κατά τη διάρκεια της 32ης Συνόδου Κορυφής των G8. Ήταν η πρώτη φορά που η Ρωσία φιλοξένησε συνάντηση της G8.
Εκείνη την περίοδο ο Prigozhin είχε κερδίσει το παρατσούκλι «σεφ του Putin» επειδή παρείχε υπηρεσίες catering στον Ρώσο ηγέτη.
Η εταιρεία του Concord τροφοδότησε πολλά κρατικά δείπνα. Ο Πριγκόζιν τελικά επέκτεινε το επιχειρηματικό του δίκτυο για να συμπεριλάβει ένα «εργοστάσιο τρολ», για επιχειρήσεις παραπληροφόρησης, και τη στρατιωτική εταιρεία Wagner.
Ο George Bush είπε επίσης ότι δεν μπορούσε να ανακαλέσει στην μνήμη του τη συνάντηση με τονPrigozhin.
«Το μόνο που ξέρω είναι ότι επέζησα», σχολίασε.
Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν πίστευε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin θα μπορούσε να «επιβιώσει» από τις συνέπειες του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, εάν η σύγκρουση δεν τελείωνε υπέρ της Μόσχας. «Αυτό εξαρτάται από τον ρωσικό λαό», απάντησε.
«Δεν εξαρτάται από τον αμερικανικό λαό. Δεν εξαρτάται από τον ουκρανικό λαό. Εναπόκειται στον λαό της Ρωσίας να αποφασίσει. Είναι έξυπνοι άνθρωποι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης