Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαράζ ουκρανικών επιθέσεων με δεκάδες drones σε Κριμαία, Ρωσία - Αναχαιτίστηκαν όλα

Μπαράζ ουκρανικών επιθέσεων με δεκάδες drones σε Κριμαία, Ρωσία - Αναχαιτίστηκαν όλα
Οι Ουκρανοί επιχείρησαν επίθεση και κατά του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα
Κύματα επιθέσεων με δεκάδες drones εξαπέλυσαν νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 14/9 τα ξημερώματα οι Ουκρανοί κατά ρωσικών επαρχιών και της Κριμαίας, με τη Ρωσία ωστόσο να υποστηρίζει πως τα αναχαίτισε όλα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, drones καταρρίφθηκαν πάνω από τις ρωσικές επαρχίες του Belgorod και του Bryansk καθώς και στην Κριμαία, ενώ στο στόχαστρο βρέθηκε και πάλι ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας.
Στην Κριμαία, όπως ανακοινώθηκε, αναχαιτίστηκαν συνολικά 11 drones από τη ρωσική αεράμυνα, επίθεση που έρχεται λίγες ώρες από την επίθεση με πυραύλους cruise κατά ναυπηγείου στη Σεβαστούπολη, όπου και προκλήθηκαν ζημιές σε δύο ρωσικά πλοία (πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα υποβρύχιο και ένα αποβατικό πλοίο που επισκευάζονταν).
Πέρα όμως από την Κριμαία, επίθεση εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί με 6 drones στην περιφέρεια του Bryansk που συνορεύει με την Ουκρανία, με τις τοπικές αρχές να υποστηρίζουν πως δεν αναφέρθηκαν ζημιές, θύματα ή τραυματισμοί.
Επίσης, επίθεση με ένα drone καταγράφηκε και πάνω από τη ρωσική επαρχία του Belgorod που και αυτή συνορεύει με την ουκρανική επαρχία του Kharkiv.
Το συγκεκριμένο drone αναχαιτίστηκε δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Στόχος ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας

Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως αναχαιτίστηκε και επίθεση των Ουκρανών με θαλάσσια 5 drones κατά του «Sergey Kotov», περιπολικού σκάφους του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Τα θαλάσσια drones καταστράφηκαν.
«Στις 14 Σεπτεμβρίου, περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να επιτεθούν στο περιπολικό Sergey Kotov του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας με πέντε μη επανδρωμένα σκάφη στη Μαύρη Θάλασσα.
Κατά την απόκρουση της επίθεσης, τα πέντε εχθρικά μη επανδρωμένα σκάφη καταστράφηκαν από πυρά από τα τυπικά όπλα του πλοίου» ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης