Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η σοκαριστική διαφθορά του Biden – Εάν το FBI δεν είχε «μπλοκάρει» τα στοιχεία για δωροδοκία, δεν θα ήταν σήμερα πρόεδρος των ΗΠΑ

Η σοκαριστική διαφθορά του Biden –   Εάν το FBI δεν είχε «μπλοκάρει» τα στοιχεία για δωροδοκία, δεν θα ήταν σήμερα πρόεδρος των ΗΠΑ
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τη διαφθορά της οικογένειας Biden - Εμπόδια συναντά η ποινική έρευνα για τον Αμερικανό πρόεδρο
Σχετικά Άρθρα
Ξαφνικά ο αμερικανικός Τύπος, ακόμη και τμήμα των εντύπων που υποστηρίζουν τους Ρεπουμπλικάνους όπως το National Review, είναι κατά της διεξαγωγής ακροάσεων με σκοπό την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden για διαφθορά, μία διαδικασία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποπομπή του 80χρονου πολιτικού.
Πάντως παρά τις αντιρρήσεις ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ξεκαθάρισε πως αυτές οι ακροάσεις θα διεξαχθούν ωστόσο.
Σύμφωνα με αυτούς που αντιδρούν, μία παραπομπή του Biden ισοδυναμεί με πράξη εκδίκησης για τις διώξεις του Donald Trump, δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα στις ΗΠΑ και γενικότερα οι εν λόγω ακροάσεις θα μειώσουν και δεν θα βελτιώσουν τις πιθανότητες των Ρεπουμπλικάνων για εκλογική νίκη το 2024.
Όπως ισχυρίζονται οι ίδιες φωνές, η Γερουσία των Δημοκρατικών δεν θα ψήφιζε ποτέ για παραπομπή του Biden και έτσι θα μειωνόταν οι πιθανότητες των Ρεπουμπλικάνων για νίκη στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο πιο διεφθαρμένος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ

Ωστόσο τα πραγματικά γεγονότα είναι ακλόνητα.
Ο Biden είναι ο πιο διεφθαρμένος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία.
Όλοι αναγνωρίζουν ότι βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 20 Ιουλίου στην καλύτερη των περιπτώσεων για τον Biden διαπιστώνεται «σοβαρά ανησυχητική συμπεριφορά μέσω τραπεζικών αρχείων, διαφόρων άλλων εγγράφων και καταθέσεων μαρτύρων.
Αυτό που αποκαλύφθηκε είναι ότι η οικογένεια Biden και οι συνεργάτες της εισέπραξαν εκατομμύρια δολάρια από ξένες οντότητες που διοχετεύτηκαν μέσω διαφόρων εταιρειών- κελυφών.
Το «προϊόν προς πώληση» ήταν η πρόσβαση και επιρροή του τότε αντιπροέδρου των ΗΠ, Joe Biden.
Δεν υπήρχαν άλλα προϊόντα ή υπηρεσίες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να δικαιολογήσουν τα σχετικά ποσά.
Ωστόσο κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν απλώς «σοβαρά ανησυχητική συμπεριφορά» αντί για σοκαριστική.

Η δωροδοκία

Μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη περίπτωση προέδρου ή αντιπροέδρου των ΗΠΑ που ζήτησε χρήματα και στη συνέχεια διέπραξε δωροδοκία ξοδεύοντας ένα δισεκατομμύριο δολάρια από τα χρήμα των Αμερικανών φορολογουμένων.
Ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden δωροδόκησε την κυβέρνηση της Ουκρανίας με ένα δισεκατομμύριο δολάρια προκειμένου να σταματήσει η ποινική έρευνα για τα πρωτοφανή σκάνδαλα του γιου του Hunter.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που είχαν βρεθεί στον φορητό υπολογιστή του Hunter Biden είναι συντριπτικά και επιβεβαιώνουν την τεράστια διαφθορά.
Διαφθορά είναι επίσης το γεγονός πως το FBI παρόλο που είχε στα χέρια του τις αποδείξεις από τον Δεκέμβριο 2019, έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020 τις μπλόκαρε.
Μάλιστα Αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν τότε λόγο για ρωσική παραπληροφόρηση και χακάρισμα.
Εάν το FBI είχε ερευνήσει τις πληροφορίες, αντί να τις αποκρύψει ο Joe Biden σχεδόν σίγουρα δεν θα ήταν σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Η αποτυχία στην παραπομπή του Bill Clinton το 1998-1999 είχε δημιουργήσει ένα υψηλό προηγούμενο για τις παραπομπές των προέδρων», ισχυρίζονται πολλά αμερικανικά μέσα που θέλουν να αποφύγουν μία ανάλογη διαδικασία για τον Biden.
Ο Joe Biden αυτή τη στιγμή ως πρόεδρος εφαρμόζει τις ίδιες πολιτικές που έκανε όταν δωροδόκησε τον ηγέτη της ουκρανικής εταιρείας Burisma - της εταιρείας που είχε προσλάβει τον γιο του Biden ως επικεφαλής της στην Ουάσιγκτον.
Κανένας νόμος δεν λέει ότι εάν ένα άτομο αλλάξει την τρέχουσα εργασία του/της, αυτό απαλλάσσει το άτομο από το να ερευνηθεί και να καταδικαστεί για δωροδοκία που είχε ξεκινήσει κατά τη διάρκεια προηγούμενης απασχόλησης, σημειώνει πολύ σωστά ο έγκυρος αναλυτής Eric Zeusse.
Πρέπει να τονιστεί ότι στις ακροάσεις για μία υπόθεση παραπομπής οι ανακριτές εξουσιοδοτούνται να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε αρχεία από ότι οι προηγούμενοι ερευνητές για ίδια θέματα.
Αυτός είναι ένας από τους λόγους γιατί αυτές οι ακροάσεις θα είναι ιστορικές.
Είναι η κορυφαία έρευνα δωροδοκίας σε ολόκληρη την ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Biden πλήρωσε για να σταματήσει η έρευνα κατά του γιου του


Ήδη, έχουν δημοσιοποιηθεί αρκετά ισχυρά στοιχεία που δείχνουν πέρα από κάθε εύλογη αμφιβολία ότι ο Biden διέπραξε δωροδοκία με χρήματα των Αμερικανών πολιτών.
Το 2019 το ABC News παρέθεσε μία σειρά από ακλόνητα στοιχεία τόσο για τον Joe Biden, όσο και για τον Hunter και τις επιχειρηματικές τους συναλλαγές.
Και τώρα τεκμηριώνεται οριστικά ότι και οι δύο έλεγαν ψέματα για αυτό, και ότι καθένας από τους δύο δωροδόκησε την κυβέρνηση της Ουκρανίας, προκειμένου να αποπέμψει τον Viktor Shokin, τον Ουκρανό ερευνητή που ερευνούσε την υπόθεση της Burisma.
Παρά τους επαναλαμβανόμενους ισχυρισμούς του Joe Biden ότι ήταν κατά της διαφθοράς όταν απαιτούσε από τον τότε πρόεδρο της Ουκρανίας Poroshenko να απολύσει τον Shokin επειδή δεν ερεύνησε την Burisma, η πραγματικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο: Απαιτούσε να απολυθεί ο Shokin επειδή ερευνούσε την Burisma.
Ωστόσο, οι δωροδοκίες του Biden δεν αποτελούν τις χειρότερες ενέργειές του.
Για παράδειγμα, από τις 14 Σεπτεμβρίου, η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών του Biden άλλαξε τους κανόνες για τις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος του 2024, έτσι ώστε, για παράδειγμα, ο Kennedy Jr. — ο υποψήφιος του κόμματος για την Προεδρία που έχει τη μεγαλύτερη δημοφιλία.
Η τροποποίηση των κανονισμών είναι εξόφθαλμα μεροληπτική, προκειμένου να χάσει ψήφους ο Kennedy.
Όπως λέει ο ίδιος, θα πρέπει να κερδίσει σχεδόν το 80% όλων των πολιτειών για να επικρατήσει του Biden.
biden_b.jpg

Απόπειρα συσκότισης από Hunter Biden

Εν τω μεταξύ ο Hunter Biden μήνυσε έναν πρώην βοηθό του Trump στον Λευκό Οίκο επειδή δημοσίευσε το περιεχόμενο του διαβόητου «φορητού υπολογιστή από την κόλαση», το οποίο περιέχει κάθε είδους αποδεικτικά στοιχεία κατά της οικογένειας, μαζί με προσωπικές φωτογραφίες, email και μηνύματα κειμένου μεταξύ του πρώτου γιου και των συνεργατών του.
Πρόκειται για τον ίδιο υπολογιστή που αποδεικνύει ότι ο Hunter Biden εκμεταλλεύτηκε τη θέση του πατέρα του ως τότε αντιπρόεδρος για προσωπικό όφελος.
Η νομική ομάδα του Hunter Biden μήνυσε τον Garrett Ziegler, ο οποίος διαχειρίζεται τον ιστότοπο Marco Polo.
Η μήνυση 13 σελίδων ισχυρίζεται ότι ο Ziegler και άλλοι παραβίασαν τους ομοσπονδιακούς νόμους και τους νόμους περί απορρήτου της Καλιφόρνια με «πρόσβαση, παραποίηση, χειραγώγηση, τροποποίηση, αντιγραφή και καταστροφή δεδομένων υπολογιστή» που συγκεντρώθηκαν από τον υποτιθέμενο φορητό υπολογιστή και το iPhone αποθήκευσης cloud του Hunter Biden χωρίς συγκατάθεση.
Η μήνυση περιγράφει πώς ο Ziegler και οι ανώνυμοι κατηγορούμενοι φέρονται να απέκτησαν ευαίσθητο υλικό εισβάλλοντας σε κρυπτογραφημένα δεδομένα στις συσκευές του Hunter Biden και ανεβάζοντάς τα στον ιστότοπο του Ziegler, όπου παραμένουν δημόσια.
Στη μήνυση, οι δικηγόροι του Biden ισχυρίζονται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν αρνηθεί τα αιτήματα «να σταματήσουν την παράνομη δραστηριότητά τους» και να επιστρέψουν προσωπικά δεδομένα που ανήκουν στον γιο του προέδρου.

«Εκτός από τους πολυάριθμους πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους και κανονισμούς που προστατεύουν τους συντάκτες όπως εγώ και η ομάδα μου στο Marco Polo, δεν ξεχνάμε ότι ο γιος του Joe κατέθεσε αυτό τη μήνυση μια μέρα μετά από μια λεγόμενη Έρευνα Παραπομπής
Ο γιος του προέδρου είναι ντροπή για το μεγάλο έθνος μας», δήλωσε ο Ziegler.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης