Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό ξέσπασμα: Είμαστε με όλες τις χώρες που πολεμούν τα παράσιτα και τους απατεώνες της Δύσης - Η πολυπολικότητα σβήνει τους κλέφτες

Ρωσικό ξέσπασμα: Είμαστε με όλες τις χώρες που πολεμούν τα παράσιτα και τους απατεώνες της Δύσης - Η πολυπολικότητα σβήνει τους κλέφτες
Γινόμαστε μάρτυρες της οριστικής αποσύνθεσης της «Δυτοκεντρικής αποικιοκρατικής παγκόσμιας τάξης», τόνισε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Nikolay Patrushev
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία έχει γίνει μαγνήτης, που έλκει όλους όσοι επιθυμούν να αντιμετωπίσουν τους παρασιτικούς τρόπους της Δύσης, μια προσπάθεια στην οποία η πλειονότητα των χωρών είναι έτοιμη να βοηθήσει, δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolay Patrushev σε συνέντευξή του στο περιοδικό Razvedchik.
«Η Ρωσία έχει γίνει πόλος έλξης για όλους εκείνους που είναι έτοιμοι να αντιταχθούν στις παρασιτικές πρακτικές της Δύσης, γιατί προσφέρουμε έναν εναλλακτικό δρόμο», σημείωσε ο Patrushev, εκ των στενότερων συνεργατών του Vladimir Putin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κύρια περιγράμματα αυτής της διαδρομής σκιαγραφούνται στην τελευταία έκδοση της επίσημης έννοιας εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας.
Ο Patrushev επεσήμανε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε συνεργασία με όλες τις εποικοδομητικά προσανατολισμένες χώρες και τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που είναι έτοιμες να προχωρήσουν μαζί στο μονοπάτι της ανάπτυξης και να θέσουν τα θεμέλια για μια νέα, πραγματικά δημοκρατική, πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων.
«Οι περισσότερες χώρες είναι έτοιμες να συνεργαστούν για προώθηση αυτής της τάσης προς τα εμπρός», τόνισε.

Αποσύνθεση της αποικιοκρατικής παγκόσμιας τάξης

Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο ασφαλείας, η ανθρωπότητα έχει εισέλθει πλέον σε μια κρίσιμη εποχή, σε μια νέα περίοδο στην παγκόσμια ιστορία: Γινόμαστε μάρτυρες της οριστικής αποσύνθεσης της «Δυτοκεντρικής αποικιοκρατικής παγκόσμιας τάξης», στον πυρήνα της οποίας είναι ένα εγγενώς αρπακτικό πολιτισμικό μοντέλο.
«Στο πλαίσιο αυτού του μοντέλου, μια στενή ομάδα χωρών έχτισε μια πυραμίδα, εδραιώθηκε στην κορυφή της και αυτοπροικίστηκε με εξαιρετικές δυνάμεις», τόνισε.
«Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα πολυεπίπεδο παρασιτικό εποικοδόμημα σε παγκόσμια κλίμακα», πρόσθεσε.
Ο Patrushev τόνισε το γεγονός ότι η λέξη «παράσιτο» μεταφράζεται από τα ελληνικά ως «απατεώνας».
«Στην αρχαία Ελλάδα, έτσι ονομάζονταν οι απατεώνες (σ.σ.παράσιτα) που κυνηγούσαν την εμπιστοσύνη των πλούσιων συμπολιτών τους και χρησιμοποιούσαν πονηριά και δόλο, και συχνά κατέφευγαν στη βία, για να πάρουν τον έλεγχο στα σπίτια των θυμάτων τους.
Έτσι ακριβώς κάνει η Δύση.
Οι δυνάμεις της έχουν ενεργήσει, διασφαλίζοντας την κυριαρχία τους και εφαρμόζοντας τις πιο βάναυσες και απάνθρωπες μεθόδους», επισήμανε.

Καθοριστική Σύνοδος στη Ρωσία, κόντρα στις επιθυμίες της Δύσης

Σύμφωνα με τον Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας, η 11η Διεθνής Σύνοδος Ύπατων Εκπροσώπων για Θέματα Ασφάλειας, που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία στις 23-25 Μαΐου 2023, παρείχε άμεση απόδειξη αυτής της αυξανόμενης παγκόσμιας διάθεσης ενάντια στην κυριαρχία της επιβλητικής Δύσης.
Αν και η Σύνοδος πραγματοποιήθηκε σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, σε συνθήκες ανοιχτής πίεσης, με τους πρεσβευτές των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας να προσπαθούν να αναγκάσουν τους συμμετέχοντες να ακυρώσουν τα σχέδιά τους να ταξιδέψουν στη Ρωσία, τελικά παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες από 101 χώρες και έξι διεθνείς οργανισμούς.
Ταυτόχρονα, «τέτοιες εχθρικές ενέργειες της Δύσης δεν εξέπληξαν κανέναν», επεσήμανε ο Patrushev, τονίζοντας το γεγονός ότι «οι Δυτικοί δεν αναγνωρίζουν κανένα σχήμα διεθνούς συνάντησης που διοργανώνεται χωρίς οι ίδιοι να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Επίσης δεν αναγνωρίζουν καμία διμερή και πολυμερή αλληλεπίδραση που βασίζεται στην ισότητα μεταξύ των εθνών και στο διεθνές δίκαιο».
Ο Patrushev υπογράμμισε ότι οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο τόνισαν στις ομιλίες ότι η αναταραχή που παρατηρείται τώρα στις διαδικασίες σε ολόκληρο τον σύγχρονο κόσμο είναι άμεση συνέπεια της επιθυμίας της Δύσης και των πολυεθνικών εταιρειών να αντιστρέψουν τη διαδικασία αποκατάστασης της ισορροπίας και της δικαιοσύνης.
Επιπλέον, η πιο σημαντική θέση της Συνόδου ήταν ότι η βασική αρχή των διεθνών σχέσεων πρέπει να είναι ο αμοιβαίος σεβασμός και η άνευ όρων αναγνώριση του δικαιώματος των άλλων να επιλέξουν τον δικό τους αναπτυξιακό δρόμο και των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών δομών τους, πρόσθεσε ο Patrushev.

Η Σύνοδος Ρωσίας-Κεντρικής Ασίας

Σύμφωνα με τον Patrushev, ένα άλλο παράδειγμα που επιβεβαιώνει την ετοιμότητα της πλειονότητα των κρατών να εργαστούν για την ανάπτυξη μιας δημοκρατικής, πολυπολικής παγκόσμιας τάξης ήταν η πρώτη συνάντηση των Γραμματέων των Συμβουλίων Ασφαλείας της Ρωσίας και της Κεντρικής Ασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αλμάτι του Καζακστάν, στις 23 Ιουνίου.
«Το κύριο ζήτημα ήταν πώς να καταπολεμηθούν από κοινού οι συνέπειες της νεοαποικιακής εκστρατείας της Δύσης στο Αφγανιστάν, την οποία οι Αγγλοσάξονες, με την άμεση συμμετοχή του ΝΑΤΟ, τα τελευταία 20 χρόνια έχουν μετατρέψει σε γόνιμο έδαφος για τρομοκρατία, διακίνηση ναρκωτικών, έγκλημα και εξτρεμιστικές ιδεολογίες», σημείωσε ο στενός συνεργάτης του Putin.
Ο Patrushev παρατήρησε ότι η εμπειρία τέτοιων forum δείχνει ότι «η πλειονότητα των χωρών του κόσμου έχουν επίγνωση της καταστροφικής φύσης της παγκόσμιας πολιτικής των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους και πόσο αυτοκτονικό είναι σήμερα να υποτάσσεσαι ανόητα στη Δύση».
Επεσήμανε τέλος ότι, σήμερα, στις δημόσιες ομιλίες των εταίρων της Ρωσίας, στις διμερείς διαπραγματεύσεις και στις παρασκηνιακές συνομιλίες, «προβάλλεται η ίδια ιδέα», δηλαδή: η ανάπτυξη της ανθρωπότητας μέσω της ενίσχυσης ενός πολυπολικού κόσμου και η διατήρηση των παραδοσιακών ηθικών αξιών.

poland_1.JPG

Οι ΗΠΑ στέλνουν εύκολα άλλους στρατούς του ΝΑΤΟ στη σφαγή

Συνεχίζοντας ο Patrushev τόνισε πως οι ΗΠΑ μπορούν να στείλουν εύκολα τα στρατεύματα άλλων χωρών μελών της συμμαχίας του ΝΑΤΟ να σφαγιαστούν χωρίς να διακινδυνεύσουν ζωές του στρατού τους.
Διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τα στρατεύματα των μελών της συμμαχίας ως «αποικιακούς στρατούς», που σημαίνει ότι είναι αναλώσιμοι σε σύγκριση με τον «προνομιούχο» αμερικανικό.
Συμπλήρωσε ότι οι διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις υποστηρίζονται και χρηματοδοτούνται επίσης από δυτικές μυστικές υπηρεσίες και χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της «ατλαντικής επιρροής».
Πρόσθεσε ότι εκατοντάδες υπάλληλοι ξένων υπηρεσιών πληροφοριών και άλλα άτομα που εμπλέκονται σε αναγνωριστικές και ανατρεπτικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας και των στρατηγικών εταίρων της έχουν εξουδετερωθεί τα τελευταία χρόνια.
Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ξοδεύουν τεράστιους πόρους για την αναζήτηση και την εκπαίδευση των αποκαλούμενων «νεαρών δημοκρατικών ηγετών» σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά κέντρα, οι οποίοι στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για να οργανώσουν πραξικοπήματα για τη δημιουργία καθεστώτων εξαρτημένων από τη Δύση σε προηγούμενα ανεξάρτητα κράτη.
«Τα τελευταία χρόνια, εκατοντάδες υπάλληλοι ξένων υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην οργάνωση πληροφοριών και ανατρεπτικών δραστηριοτήτων κατά της χώρας μας και των στρατηγικών μας εταίρων, εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν», εξήγησε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης