Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: O Bolsonaro καρφώθηκε από το βοηθό του - «Πουλούσα τα ρολόγια που του δώριζαν για δεκάδες χιλιάδες δολάρια»

Βραζιλία: O Bolsonaro καρφώθηκε από το βοηθό του - «Πουλούσα τα ρολόγια που του δώριζαν για δεκάδες χιλιάδες δολάρια»
«Ήταν ανήθικη η πώληση; Ισως. «Αλλά δεν πιστεύαμε ότι ήταν παράνομο», ισχυρίστηκε ο αντισυνταγματάρχης Cid, βοηθός του Bolsonaro
Ο πρώην προσωπικός γραμματέας του Jair Bolsonaro φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι παρέδωσε δεκάδες χιλιάδες δολάρια στο παλιό του αφεντικό, αφού πούλησε δύο πολυτελή ρολόγια που είχε λάβει ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας ως επίσημα δώρα.
Ο αντισυνταγματάρχης Mauro Cid, ο οποίος ήταν βοηθός του Bolsonaro κατά τη διάρκεια της προεδρίας του 2019-23, αφέθηκε ελεύθερος από την κράτηση τεσσάρων μηνών το Σάββατο, μετά από συμφωνία με την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η συμφωνία απαιτεί από τον Αντισυνταγματάρχη Cid να παράσχει πληροφορίες σχετικά με μια σειρά ύποπτων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Bolsonaro, συμπεριλαμβανομένης μιας φερόμενης συνωμοσίας πραξικοπήματος και ενός σκανδάλου που περιλαμβάνει την υπεξαίρεση ακριβών ξένων δώρων.
Λίγο πριν από την απελευθέρωσή του, το πρώην δεξί χέρι του Bolsonaro φέρεται να έδωσε κατάθεση στους ομοσπονδιακούς ερευνητές στη Μπραζίλια, όπου παραδέχτηκε ότι πούλησε ένα σετ με διαμάντια Rolex και ένα ρολόι χειρός Patek Philippe για λογαριασμό του πρώην προέδρου.
Τα ρολόγια, που πωλήθηκαν σε εμπορικό κέντρο της Πενσυλβάνια, ήταν δώρα από τη Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν.
«Ήταν ανήθικη η πώληση; Ισως. «Αλλά δεν πιστεύαμε ότι ήταν παράνομο», ισχυρίστηκε ο αντισυνταγματάρχης Cid, σύμφωνα με ένα εκρηκτικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στο Veja, το πιο διαβασμένο εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό της Βραζιλίας, την Παρασκευή.
Ο πρώην βοηθός του Bolsonaro φέρεται να είπε στους δημοσιογράφους ότι η επιθυμία του πολιτικού να ξεφορτώσει τα ρολόγια προήλθε από ανησυχίες για την κατάσταση των προσωπικών του οικονομικών.
«Ο πρόεδρος ανησυχούσε για την οικονομική του ζωή», φέρεται να είπε ο αντισυνταγματάρχης Cid.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Veja τα δύο ρολόγια πουλήθηκαν για 68.000 δολάρια.
Αυτά τα χρήματα καταβλήθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό των ΗΠΑ του πατέρα του αντισυνταγματάρχη Cid, του στρατηγού Mauro Lourena Cid, προτού αποσυρθούν και δοθούν σε μετρητά στον Bolsonaro.
«Με το χέρι. Σε αυτόν», ομολόγησε ο αντισυνταγματάρχης Cid, σύμφωνα με το περιοδικό.
Ορισμένοι πολιτικοί παρατηρητές υποψιάζονται ότι είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί ο ίδιος ο Bolsonaro ως αποτέλεσμα μιας από τις πολλές ποινικές έρευνες που εκτυλίσσονται.
Εκτός από το σκάνδαλο «Watchgate», η αστυνομία εξετάζει επίσης το ρόλο του Μπολσονάρο στην πληγή των επιθέσεων της 8ης Ιανουαρίου στη Μπραζίλια, όπως και μια φερόμενη συνωμοσία για την πτώση της κυβέρνησης του Λούλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης