Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Προκαλεί η Βρετανία με την αποστολή χιλιάδων βλημάτων πυροβολικού στην Ουκρανία

Ρωσία: Προκαλεί η Βρετανία με την αποστολή χιλιάδων βλημάτων πυροβολικού στην Ουκρανία
«Καταδικάζουμε αυτές τις αποφάσεις από το Λονδίνο», τόνισε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
Η Ρωσία καταδικάζει την εμπρηστική απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να παράσχει στην Ουκρανία δεκάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού, αν και αυτές οι αποστολές δεν θα βοηθήσουν στην αναστροφή της κατάστασης στο μέτωπο, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Alexander Grushko.
«Καταδικάζουμε αυτές τις αποφάσεις από το Λονδίνο», είπε.
«Από στρατιωτική άποψη, αυτό δεν θα βοηθήσει στην αλλαγή της κατάστασης στο θέατρο των επιχειρήσεων σε αυτόν τον πόλεμο αντιπροσώπων, τον οποίο έχουν σχεδιάσει οι δυτικές χώρες εναντίον της Ρωσίας.
Ωστόσο, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η γραμμή του Λονδίνου από αυτή την άποψη είναι μία από τις πιο προκλητικές και επικίνδυνες», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, η απόφαση του Λονδίνου είναι μια εκδήλωση της «γραμμής της Δύσης να οδηγήσει τη σύγκρουση έως τον τελευταίο Ουκρανό».
«Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η Δύση βλέπει την Ουκρανία ως αναλώσιμο υλικό σε αυτόν τον υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας», τόνισε ο Grushko.
«Αυτός ο πόλεμος καλύπτει κάθε σφαίρα, δηλαδή χρηματοπιστωτικό, οικονομικό, ιδεολογικό, ακόμη και δικαστικό τομέα, και επιδιώκει τον στόχο της πρόκλησης στρατηγικής ήττας στη Ρωσία», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης