Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία - κατασκοπευτικό θρίλερ: Στο εδώλιο πέντε Βούλγαροι για διαρροή πληροφοριών στη Ρωσία

Μεγάλη Βρετανία - κατασκοπευτικό θρίλερ: Στο εδώλιο πέντε Βούλγαροι για διαρροή πληροφοριών στη Ρωσία
Ο Orlin Roussev, 45, ο Bizer Dzhambazov, 41, η Katrin Ivanova, 31, ο Ivan Stoyanov, 31 και η Vanya Gaberova, 29, κατηγορούνται για συνωμοσία και για διαρροή πληροφοριών
Η Εισαγγελική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε κατηγορίες εναντίον πέντε ατόμων που είναι ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.
Οι τρεις άνδρες και οι δύο γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 29 και 45 ετών, κατηγορούνται για «συνωμοσία για τη συλλογή πληροφοριών που προορίζονταν να είναι άμεσα ή έμμεσα χρήσιμες σε έναν εχθρό», ανέφερε η Εισαγγελία.
Από την πλευρά του ο Nick Price, επικεφαλής του τμήματος ειδικού εγκλήματος και καταπολέμησης της τρομοκρατίας του CPS, δήλωσε: «Το CPS ενέκρινε μια κατηγορία συνωμοσίας για τη διεξαγωγή κατασκοπείας εναντίον τριών ανδρών και δύο γυναικών που είναι ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.
«Ο Orlin Roussev, 45, ο Bizer Dzhambazov, 41, η Katrin Ivanova, 31, ο Ivan Stoyanov, 31 και η Vanya Gaberova, 29, κατηγορούνται για συνωμοσία και για τη συλλογή πληροφοριών που προορίζονται άμεσα ή έμμεσα να είναι χρήσιμες σε έναν εχθρό για σκοπό επιβλαβή την ασφάλεια και το συμφέρον του κράτους μεταξύ 30 Αυγούστου 2020 και 8 Φεβρουαρίου 2023.
Eνώ διευκρίνισε πως «ο Roussev, ο Dzhambazov και η Ivanova είχαν κατηγορηθεί προηγουμένως στις 11 Φεβρουαρίου 2023 για κατοχή πλαστών εγγράφων ταυτότητας με ανάρμοστη πρόθεση σύμφωνα με το άρθρο 4 του Νόμου περί Εγγράφων Ταυτότητας του 2010
Όλοι θα εμφανιστούν στο δικαστήριο του Westminster στις 26 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης