Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτό που συμβαίνει στο Nagorno-Karabakh

Ρωσία: Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτό που συμβαίνει στο Nagorno-Karabakh
Σύμμαχος μας η Αρμενία αναφέρει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η Ρωσία και η ειρηνευτική της δύναμη δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτό που συμβαίνει στο Nagorno-Karabakh διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού της Αρμενίας, Nikol Pashinyan, ο οποίος υποστήριξε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες θα μπορούσαν να είχαν σταματήσεις τις στρατιωτικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν στο Nagorno-Karabakh πριν αυτές αρχίσουν, ο Peskov είπε ότι «κατανοούμε τη συναισθηματική ένταση αυτής της στιγμής» αλλά «διαφωνούμε κατηγορηματικά με την προσπάθεια να αποδοθεί η ευθύνη στη ρωσική πλευρά ή ακόμα περισσότερο στους Ρώσους στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης».
«Κανείς δεν μπορεί να πει στους ειρηνευτές ότι κάνουν κάτι λάθος.
Δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ με αυτές τις μομφές» επισήμανε ο Peskov, τονίζοντας ότι η Ρωσία συνεχίζει τον διάλογο με την Αρμενία σε τα επίπεδα.

Σύμμαχος η Αρμενία

«Η Αρμενία παραμένει σύμμαχος μας, ένα κοντινό μας κράτος.
Οι Αρμένιοι είναι ένας λαός πολύ κοντά μας.
Γνωρίζετε ότι στην χώρα μας ζουν περισσότεροι Αρμένιοι από ότι στην χώρα τους.
Θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε όλες μας τις λειτουργίες, θα συνεχίσουμε το διάλογο με την Αρμενία, με τον Pashinyan και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι όλα τα δικαιώματα των κατοίκων του Karabakh θα γίνονται σεβαστά» επισήμανε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης