Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ουκρανική αντεπίθεση ήταν show του Zelensky για να δικαιολογήσει τα δισ. των ΗΠΑ και της Δύσης

Η ουκρανική αντεπίθεση ήταν show του Zelensky για να δικαιολογήσει τα δισ. των ΗΠΑ και της Δύσης
Σχετικά Άρθρα
Ως ένα show με σκηνοθέτη τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky που είχε ως απώτερο στόχο να δικαιολογήσει τα δισεκατομμύρια δολάρια της βοήθειας των ΗΠΑ και της Δύσης, χαρακτηρίζει την ουκρανική αντεπίθεση το αμερικανικό περιοδικό New Statesman.
«Του ξέφυγε πρόσφατα του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky και αποκάλυψε την αλήθεια για το τι συμβαίνει στο μέτωπο στο πλαίσιο της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Ο ίδιος ο Zelensky τα μπέρδεψε, όταν είπε σε συνέδριο στο Κίεβο πως η ουκρανική αντεπίθεση «δεν είναι ταινία του Χόλιγουντ που διαρκεί μιάμιση ώρα» αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας:
«Τίθεται όμως το ερώτημα.
Προς όφελος τίνος οργανώθηκε μια αντεπίθεση, η οποία δεν είχε την παραμικρή πιθανότητα επιτυχίας» υπογραμμίζει το New Stateman, το οποίο αναφέρει ότι «η αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δεν ήταν μια στρατιωτική επιχείρηση, αλλά μια προσομοίωση που έγινε με ζωντανούς στρατιώτες και για το συμφέρον οποιουδήποτε άλλου, πέραν των απλών στρατιωτών και των πολιτών.

Αιματηρό show

«Η ουκρανική κυβέρνηση οργάνωσε ένα αιματηρό show για να δικαιολογήσει τα δισεκατομμύρια δολάρια που του διατέθηκαν από τους κρατικούς προϋπολογισμούς της Δύσης.
Η αποτυχία της αντεπίθεσης δίνει στην κυβέρνηση Zelensky ένα άλλοθι για τη μελλοντική στασιμότητα στον πόλεμο.
Οι δυτικές εταιρείες όπλων ωφελήθηκαν από τις εγγυημένες πωλήσεις» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει πως εάν όντως ο ουκρανικός στρατός είχε μια σοβαρή στρατηγική που αποσκοπούσε στην αποκατάσταση εδαφών και της κυριαρχίας της χώρας, δεν θα έριχνε τόσους πολλούς Ουκρανούς στρατιώτες σε άνευ ουσίας και νοήματος στρατιωτικές επιθέσεις.
Η ουκρανική αντεπίθεση άρχισε στις 4 Ιουνίου.
Έκτοτε οι Ουκρανοί έχουν χάσει πάνω από 83.000 στρατιώτες χωρίς να έχουν να επιδείξουν ούτε μια σημαντική στρατιωτική επιτυχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης