Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι... άξονες του κακού - Οι ΗΠΑ δημιουργούν τα μίνι ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα Ρωσία και Κίνα

Οι... άξονες του κακού - Οι ΗΠΑ δημιουργούν τα μίνι ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα Ρωσία και Κίνα
Με περιφερειακές συμμαχίες προσπαθούν οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν Ρωσία και Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Η Ουάσινγκτον επιδιώκει να σχηματίσει περιφερειακές συμμαχίες τύπου AUKUS (Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ) με σκοπό να πλήξει τη Ρωσία και την Κίνα, δήλωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη Gennady Gatilov.
«Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι αυτό συμβαίνει.
Η σύνοδος κορυφής στο Camp David επιβεβαιώνει ότι τώρα γίνονται προσπάθειες υπό την αιγίδα των Αμερικανών για την εδραίωση αυτών των διαφόρων τριμερών συμμαχιών - που αποτελούνται από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Υπάρχει μια εδραίωση αυτών των στρατιωτικοπολιτικών συμμαχιών και ο πολιτικός τους προσανατολισμός είναι προφανής - αντιπαράθεση με τη Ρωσία και την Κίνα και ειδικότερα, τη Βόρεια Κορέα», είπε ο Gatilov μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24.

Επικίνδυνη κλιμάκωση

Επισήμανε ότι τέτοιες ενέργειες κλιμακώνουν την πολιτική και στρατιωτικοπολιτική κατάσταση στην περιοχή, «καθώς αυτό που γίνεται σε αυτό το σχέδιο, εκτός από την υπάρχουσα συμμαχία AUKUS, είναι στην πραγματικότητα η επέκταση του ΝΑΤΟ από την Ευρώπη στη Νοτιοανατολική Ασία.
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι γίνονται προσπάθειες για ενοποίηση αυτών των χωρών.
Δεν έχουν κοινές θέσεις σε όλα τα ζητήματα, αλλά οι Αμερικανοί θα προσπαθήσουν να εδραιώσουν αυτές τις συμμαχίες ώστε να στρέφονται κυρίως κατά της Ρωσίας και της Κίνας», πρόσθεσε ο Gaatilov.
«Όλα αυτά θα κλιμακώσουν την κατάσταση στην περιοχή και δεν θα συμβάλουν στην επίτευξη ενός ήρεμου και εποικοδομητικού διαλόγου για θέματα ασφάλειας σε αυτήν την περιοχή», κατέληξε ο Ρώσος απεσταλμένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης