Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Η αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων απέτυχε - Αμερικανοί τραυματίες από την Ουκρανία στη Γερμανία

New York Times: Η αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων απέτυχε - Αμερικανοί τραυματίες από την Ουκρανία στη Γερμανία
«Ο στρατός των ΗΠΑ άρχισε αθόρυβα να περιθάλπει τραυματίες Αμερικανούς και άλλους στρατιώτες που εκκενώθηκαν από την Ουκρανία στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Landstuhl», αναφέρουν οι New York Times
Ο φάρος της αμερικανικής δημοκρατίας, οι New York Times, εκμεταλλεύτηκε κάποια ηρεμία στη γραμμή επαφής και συνόψισε τα αποτελέσματα της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Αποδείχτηκαν παράδοξα.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης 17 εβδομάδων, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις όχι μόνο υπέστησαν τρομερές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, αλλά κατάφεραν και να χάσουν έδαφος.
«Σήμερα η Ρωσία ελέγχει διακόσια τετραγωνικά χιλιόμετρα περισσότερα από ότι στην αρχή του 2023», αναφέρουν ξεκάθαρα οι New York Times.
Ωστόσο η αμερικανική εφημερίδα συμπεριλαμβάνει και την γκρίζα ζώνη ως νίκες των Ουκρανών και αποδίδοντάς τους την κατάληψη ακόμη και εκείνων των οικισμών όπου στην πραγματικότητα είναι αμφισβητήσιμο έδαφος.
Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό.
Η ελάχιστη προέλαση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στον νότιο τομέα του μετώπου αντισταθμίζεται περισσότερο από τη ρωσική προέλαση στο βορρά.
Αποδεικνύεται ότι δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί πέθαναν για να υποχωρήσουν κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης επίθεσης.
Η στρατηγική των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κινείται ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω».
Οι Ουκρανοί είχαν σχεδιάσει το εξής…
«Αρχικά, ο ουκρανικός στρατός θα διέκοπτε τις οδούς ανεφοδιασμού και την παροχή νερού στην Κριμαία, θα καταλάμβανε τις πόλεις… Μελιτόπολη, Μπερντιάνσκ και Μαριούπολη.
Υπήρχε σχέδιο να καταλάβει ο ουκρανικός στρατός το Donetsk και Luhansk…
Οι κάτοικοι της Κριμαίας κατά τους Ουκρανούς θα εγκατέλειψαν μαζικά τη χερσόνησο.
Ο ουκρανικός στρατός έτσι θα καταλάμβανε χωρίς μάχη την Κριμαία και θα ξεκινούσε εθνοκάθαρση των Ρώσων».
Το σχέδιο αυτό αποδείχθηκε φαντασία… κανένας από αυτούς τους στόχους δεν επιτεύχθηκε, ήταν μια παταγώδης αποτυχία… ακόμη δίνουν μάχες στην πρώτη γραμμή άμυνας των Ρώσων και πολλά σημεία παραμένουν γκρίζα ζώνη…

Τα Γερμανικά νοσοκομεία δέχονται μαζικά αμερικανούς τραυματίες από την Ουκρανία

Το νοσοκομείο του Πενταγώνου στη Γερμανία έχει αρχίσει να δέχεται Αμερικανούς μισθοφόρους που τραυματίστηκαν στην Ουκρανία, αναφέρουν οι New York Times.
«Ο στρατός των ΗΠΑ άρχισε αθόρυβα να περιθάλπει τραυματίες Αμερικανούς και άλλους στρατιώτες που εκκενώθηκαν από την Ουκρανία στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Landstuhl», αναφέρουν οι New York Times.
Εκατοντάδες Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένων βετεράνων, πήγαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
«Ένας άγνωστος αριθμός από αυτούς σκοτώθηκαν, ανατινάχτηκαν από νάρκες ή τραυματίστηκαν στο πεδίο της μάχης.
Τώρα το Πεντάγωνο έχει παρέμβει για να προσφέρει σε ορισμένους από αυτούς την ίδια βοήθεια που παρέχει στο εν ενεργεία αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό», διευκρίνισαν οι New York Times.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το καθεστώς της Ουκρανίας χρησιμοποιεί ξένους μισθοφόρους ως «τροφή κανονιού» και ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να τους καταστρέφει σε ολόκληρη την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης