Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φλόγες νέας έντασης στον Καύκασο – Αζέρος στρατιώτης νεκρός από πυρά που προήλθαν από την Αρμενία

Φλόγες νέας έντασης στον Καύκασο – Αζέρος στρατιώτης νεκρός από πυρά που προήλθαν από την Αρμενία
Ο στρατιώτης σκοτώθηκε το απόγευμα στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν (...) από το χωριό Zerked στην Αρμενία
Ένας Αζέρος στρατιώτης σκοτώθηκε το Σάββατο (30/9/2023) από σκοπευτή που παραφυλούσε από τις θέσεις των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα των δύο χωρών, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.
«Ο στρατιώτης σκοτώθηκε το απόγευμα» στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν (...) «από το χωριό Zerked στην Αρμενία» και «μονάδες των αζερικών ενόπλων δυνάμεων λαμβάνουν ανταποδοτικά μέτρα», πρόσθεσε.

Η Αρμενία διαψεύδει κάθε ανάμιξη

Από την πλευρά της η Αρμενία αρνήθηκε κάθε ανάμιξη, με το αρμενικό υπουργείο Άμυνας να δηλώνει στην εφαρμογή Telegram πως η «δήλωση» σύμφωνα με την οποία «αρμενικές μονάδες άνοιξαν πυρ εναντίον αζερικών θέσεων» (...) «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».
Μετά τη νίκη-αστραπή του Μπακού την περασμένη εβδομάδα και τη συνθηκολόγηση των Αρμενίων του Nagorno Karabakh, ο θύλακας ανακοίνωσε την Πέμπτη (28/9/2023), τη διάλυση, την 1η Ιανουαρίου του 2024, όλων των θεσμών του.
Συνολικά, σχεδόν 600 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά τη στρατιωτική επίθεση του Μπακού.
Στις μάχες σκοτώθηκαν περίπου 200 στρατιώτες από κάθε στρατόπεδο.
Η αποσχισθείσα από το Αζερμπαϊτζάν περιοχή Nagorno Karabakh είναι σήμερα σχεδόν πλήρως εγκαταλειμμένη από τους κατοίκους της, που έφυγαν μαζικά προς την Αρμενία φοβούμενοι αντίποινα από το Αζερμπαϊτζάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης