Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο πένθος η Βενετία μετά την πτώση λεωφορείου από οδογέφυρα με 21 νεκρούς – Στους 18 οι τραυματίες

Στο πένθος η Βενετία μετά την  πτώση λεωφορείου από οδογέφυρα με 21 νεκρούς – Στους 18 οι τραυματίες
Στα νοσοκομεία οι τραυματίες
Σχετικά Άρθρα
(upd)Ημέρα πένθους στη Βενετία σήμερα, μετά την πτώση λεωφορείου από γέφυρα στο Mestre, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 21 άτομα και να τραυματιστούν ακόμη 18.
Το λεωφορείο μετέφερε ξένους τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων Ουκρανών, σύμφωνα με αξιωματούχο της Βενετίας, όταν έπεσε από υπερυψωμένο δρόμο την Τρίτη 3/10 και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στο λεωφορείο επέβαιναν πολίτες της Ουκρανίας, ενώ κατά πληροφορίες ανάμεσα στα θύματα είναι τουρίστες από τη Γερμανία.
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο 40χρονος Ιταλός οδηγός, αλλά και 4 παιδιά, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Οι νεκροί είναι Ουκρανοί, Γερμανοί, Γάλλοι και Κροάτες τουρίστες που επέστρεφαν σε κάμπινγκ της περιοχής Μαργκέρα, λίγο έξω από την Βενετία.
Στη Βενετία μεταβαίνουν οι συγγενείς των θυμάτων για τη διαδικασία της ταυτοποίησης.
Σε ό,τι αφορά τους 18 τραυματίες, οι 5 νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.
Ο δήμαρχος της Βενετίας Luigi Brugnaro κήρυξε την Τετάρτη 4/10 ημέρα πένθους στην πόλη του, ενώ τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni.
Tο λεωφορείο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Il Gazzettino, φέρεται να τυλίχθηκε στις φλόγες πριν από την πτώση του από οδογέφυρα.
Στο μεταξύ,η εισαγγελία της πόλης ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε βλάβη στο όχημα που ήταν υβριδικό ή πρόβλημα υγείας του 40χρονου οδηγού.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών, ο οδηγός δεν φαίνεται να προσπάθησε να πατήσει φρένο την ώρα που το λεωφορείο βρισκόταν πάνω στην οδογέφυρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης