Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Eπαφές, όχι διαπραγματεύσεις με τη Δύση για το Karabakh

Ρωσία: Eπαφές, όχι διαπραγματεύσεις με τη Δύση για το Karabakh
Είναι πολλές οι ανακρίβειες και τα λάθη που επικαλείται το Politico αναφέρει το Κρεμλίνο
Η Ρωσία είχε επαφές με τις ΗΠΑ και την ΕΕ αλλά δεν έκανε διαπραγματεύσεις για την τύχη του Nagorno – Karabakh υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Η Μόσχα επικοινώνησε με εκπροσώπους της Δύσης λίγο πριν κλιμακωθεί η κατάσταση στο Karabakh, αλλά δεν ήταν αυτές οι διαπραγματεύσεις για τις οποίες έγραψε το Politico.
Δεν είναι όπως το περιγράφουν.
Υπάρχουν πολλές ανακρίβειες, πολλά λάθη σε αυτό το υλικό.
Υπήρξαν ορισμένες επαφές για το Karabakh, φυσικά έγιναν, αλλά δεν πρόκειται για διαπραγματεύσεις, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα» είπε ο Peskov.

Τι λέει το Politico

Δημοσίευμα του Politico ισχυρίζεται ότι αξιωματούχοι από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στις 17 Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν την επίλυση της κατάστασης στο Karabakh, πριν δηλαδή τον πόλεμο – «αστραπή» των Αζέρων, που είχε ως αποτέλεσμα τη στρατιωτική τους νίκη που οδήγησε στην απόφαση των Αρμενίων να αποχωρήσουν μαζικά από τα πατρογονικά εδάφη τους, τα οποία ωστόσο αναγνωρίζονται διεθνώς ως έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Politico, ανώτερος διπλωμάτης με γνώση των συζητήσεων είπε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη ως μέρος των προσπαθειών να πιεστεί το Αζερμπαϊτζάν να τερματίσει τον αποκλεισμό των εννέα μηνών του θύλακα και να επιτρέψει σε νηοπομπές ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αρμενία να εισέλθουν στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον απεσταλμένο, η συνάντηση επικεντρώθηκε στο «πώς να κινηθούν τα φορτηγά» και να διασφαλιστεί ότι οι προμήθειες τροφίμων και καυσίμων θα μπορούσαν να φτάσουν στους 100.000 κατοίκους της.
Οι ΗΠΑ εκπροσωπήθηκαν από τον Louis Bono, ανώτερο σύμβουλο της Ουάσιγκτον για τον Καύκασο, ενώ η ΕΕ απέστειλε τον Toivo Klaar, εκπρόσωπό της για την περιοχή.
Η Ρωσία έστειλε τον Igor Khovaev, τον ειδικό απεσταλμένο της Ρωσίας για τις σχέσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης