Τελευταία Νέα
Διεθνή

Doug Bandow (Σύμβουλος προέδρου Reagan): Η Δύση έκανε 6 λάθη απέναντι στην Ρωσία, έχουμε ευθύνη για την σύγκρουση

Doug Bandow (Σύμβουλος προέδρου Reagan): Η Δύση έκανε 6 λάθη απέναντι στην Ρωσία, έχουμε ευθύνη για την σύγκρουση
«Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της έχουν επανειλημμένα τροφοδοτήσει μια παράλογη σύγκρουση» υποστηρίζει ο πρώην βοηθός του προέδρου των ΗΠΑ Reagan
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν έξι λάθη που οδήγησαν σε σύγκρουση με τη Ρωσία και τώρα θυσιάζουν τους Ουκρανούς για τους δικούς τους στόχους, είπε ο Doug Bandow, ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Cato και πρώην βοηθός του προέδρου των ΗΠΑ Reagan, σε άρθρο του.
«Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της έχουν επανειλημμένα τροφοδοτήσει μια παράλογη σύγκρουση».
Σύμφωνα με τον Doug Bandow:
1) Το πρώτο λάθος των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν η επέκταση του ΝΑΤΟ μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας, παρά τις υποσχέσεις στους Ρώσους ηγέτες.
2) Η επιχείρηση της συμμαχίας κατά της Γιουγκοσλαβίας έπληξε επίσης τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
3) Το τρίτο λάθος ήταν η στάση των Ηνωμένων Πολιτειών, απέναντι στις συμφωνίες του Μινσκ, τις οποίες συνήψε η Δύση για να κερδίσει χρόνο και όχι για να επιτύχει την ειρήνη στην Ουκρανία…
Ωστόσο οι συμφωνίες του Μινσκ αναιρέθηκαν από την Δύση όχι από την Ρωσία.
4) Θεωρεί ότι ένα άλλο λάθος είναι ότι δεν έγιναν αντιληπτές οι ανησυχητικές δηλώσεις του Putin σχετικά με τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.
5) Οι Αμερικανοί δεν επέτρεψαν να επιλυθεί η σύγκρουση σε λίγες εβδομάδες, διακόπτοντας τις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις τον Μάρτιο του 2022.
6) Η συντήρηση του πολέμου στην Ουκρανία μέσω «θαυματουργών όπλων», δεν φέρνουν αποτέλεσμα στο πεδίο της μάχης αντιθέτως προκαλούν μόνο τη Ρωσία να απαντήσει.
«Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη όχι μόνο μοιράζονται την ευθύνη για αυτήν την τρομερή σύγκρουση, αλλά χρησιμοποιούν επίσης το αίμα των Ουκρανών για να πετύχουν τους δικούς τους στόχους», κατέληξε ο Doug Bandow.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης