Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Μια λοίμωξη ανθεκτική στα αντιβιοτικά ανακαλύφθηκε σε στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων

FT: Μια λοίμωξη ανθεκτική στα αντιβιοτικά ανακαλύφθηκε σε στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων
Eπιστήμονες έχουν εκφράσει ανησυχία για την αύξηση των μολυσματικών ασθενειών καθώς εξελίσσεται η σύγκρουση στην Ουκρανία
Στη Δύση, μιλούν όλο και περισσότερο για τη βακτηριολογική απειλή που προέρχεται από την Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ, η Ρωσία έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό για τον κίνδυνο που προκαλούν, μεταξύ άλλων, τα αμερικανικά βιολογικά πειράματα στο εξωτερικό.
Από πέρυσι, ξένοι επιστήμονες έχουν εκφράσει ανησυχία για την αύξηση των μολυσματικών ασθενειών καθώς εξελίσσεται η σύγκρουση στην Ουκρανία.
Την ίδια στιγμή, σημειώνουν οι ειδικοί, τα προβλήματα ξεκίνησαν ακόμη και πριν από τις ενεργές εχθροπραξίες.
«Αν και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης, ευθύνονται για το 79% των θανάτων στη χώρα, έχει επίσης μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά HIV και φυματίωσης στην Ευρώπη», έγραψε το αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy τον Φεβρουάριο του 2023
Πρόσφατα, οι Financial Times (FT) δημοσίευσαν ένα άρθρο για μια νέα μόλυνση που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με συμβατικές μεθόδους.
«Φέτος, σε ένα αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο στη Γερμανία, οι γιατροί που εξέτασαν έναν τραυματισμένο Ουκρανό στρατιώτη έκαναν μια ανησυχητική ανακάλυψη».
Όπως αποδείχθηκε, η μόλυνση του ήταν ανθεκτική σε όλα σχεδόν τα διαθέσιμα αντιβιοτικά.
Αυτό, τονίζουν οι FT και δείχνει ότι οι συνέπειες της σύγκρουσης στην ανθρώπινη υγεία έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης