Τελευταία Νέα
Διεθνή

Valdai Club - Putin: Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον ουκρανικό πόλεμο, αλλά θα τον τελειώσουμε, όπως την «φαύλη» πολιτική των ΗΠΑ

Valdai Club - Putin: Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον ουκρανικό πόλεμο, αλλά θα τον τελειώσουμε, όπως την «φαύλη» πολιτική των ΗΠΑ
 H Δύση «έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας»
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, μέσω της ομιλίας του στην 20ή Σύνοδο της Λέσχης Valdai, επανέλαβε πως «Η Ρωσία δεν ξεκίνησε τον λεγόμενο "πόλεμο" στην Ουκρανία», αλλά τουναντίον η επιχείρηση της Μόσχας έρχεται για «να τον τερματίσει».
Άλλωστε, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η χώρα του, ως η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο σε έκταση, δεν είχε καμία ανάγκη να «κλέψει» έδαφος από την Ουκρανία.
Αναλύοντας την τακτική της Δύσης, ο Putin τόνισε μάλιστα ότι «η επιθυμία να οδηγηθεί ο κόσμος σε μια κατάσταση διαρκούς αντιπαράθεσης μεταξύ "εμείς" και "αυτοί" είναι μια φαύλη κληρονομιά του 20ού αιώνα.
Είναι προϊόν της δυτικής πολιτικής κουλτούρας.
«Στο διεθνές σύστημα, η ανομία κυριαρχεί».
«Δεν πρόκειται για εδαφικό πόλεμο.
Το ζήτημα είναι πολύ ευρύτερο και πιο θεμελιώδες: αφορά τις αρχές πάνω στις οποίες θα οικοδομηθεί μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων».
«Η ιστορία της Δύσης είναι ένα χρονικό ατελείωτης επέκτασης και μια τεράστια οικονομική πυραμίδα».
Η Δύση χρειάζεται πάντα έναν εχθρό, για να διατηρήσουν τον εσωτερικό έλεγχο του συστήματός της».
Ενώ εξήγησε ότι «η Δύση προκάλεσε τον πόλεμο επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας "ηγεμόνας" που θεωρεί πως είναι ο μοναδικός κριτής της αλήθειας στον πλανήτη».
Επίσης, ο Ρώσος ηγέτης τόνισε πως η Δύση «έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας» λόγω της «αποικιοκρατικής λογικής» και των γεωπολιτικών συμφερόντων των ΗΠΑ, για τις οποίες σχολίασε πως δεν έχουν δικαίωμα να παραδίδουν «μάθημα» σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

«Με ποιό δικαίωμα απευθύνετε προειδοποιήσεις;»

«Αυτή η εποχή [της δυτικής κυριαρχίας] έχει παρέλθει προ πολλού.
Δεν επιστρέφει ποτέ».
Στην συνέχεια της τοποθέτησής του, ο Vadimir Putin απασφάλισε κατά της Δύσης, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το ρόλο της στο παγόσμιο στερέωμα.
«Όλη την ώρα ακούμε "Πρέπει", "Πρέπει", "Σας προειδοποιούμε σοβαρά".
Ποιοι είστε εσείς τέλος πάντων;
Ποιο δικαίωμα έχετε να προειδοποιείτε κάποιον;
Ίσως είναι καιρός να απαλλαγείτε εσείς οι ίδιοι από την αλαζονεία σας,
να σταματήσετε να συμπεριφέρεστε έτσι απέναντι στον κόσμο» σημείωσε με νόημα.
Ενώ δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως η Ρωσία είναι ένας ξεχωριστός πολιτισμός-κράτος,
Η κατανόησή μας για τον πολιτισμό είναι αρκετά διαφορετική.
Πρώτον, υπάρχουν πολλοί πολιτισμοί. Και κανένα από αυτά δεν είναι καλύτερο ή χειρότερο από το άλλο.
βλέπει όλους τους πολιτισμούς ως ίσους και είναι έτοιμη για «εποικοδομητική συνεργασία», ενώ αντιθέτως η Δύση,
έχοντας ξεχάσει την έννοια του συμβιβασμού, βλέπει κάθε χώρα που της αντιτάσσεται ως εχθρό και ανέφερε ως παραδείγματα την Κίνα, την Ινδία και τις αραβικές χώρες.
«Ίσως [η Δύση] θα έπρεπε να ελέγξει και τερματίσει την ύβρις της».

«Η χρήση πυρηνικών όπλων»

Όσον αφορά στην χρήση πυρηνικών όπλων ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε: Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα έχει δύο λόγους για την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων.
Ο πρώτος είναι εάν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα εναντίον μας – ως αντίποινα.
Η απάντηση είναι απολύτως απαράδεκτη για κάθε πιθανό επιτιθέμενο.
Επειδή από τη στιγμή που ανιχνεύεται μια εκτόξευση πυραύλου, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται - οπουδήποτε στους ωκεανούς του κόσμου ή από οποιοδήποτε έδαφος - σε αντίποινα, τόσες πολλές, τόσες εκατοντάδες βλήματα μας εμφανίζονται στον αέρα που κανένας εχθρός δεν θα έχει μια πιθανότητα επιβίωσης και σε πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα».
Ο δεύτερος λόγος είναι «μια απειλή για την ύπαρξη του ρωσικού κράτους ακόμη και αν χρησιμοποιηθούν μόνο συμβατικά όπλα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης