Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με όπλα του ΝΑΤΟ από τη μαύρη ουκρανική αγορά χτύπησε η Hamas το Ισραήλ - Κόμβος λαθρεμπορίου το διεφθαρμένο Κίεβο

Με όπλα του ΝΑΤΟ από τη μαύρη ουκρανική αγορά χτύπησε η Hamas το Ισραήλ - Κόμβος λαθρεμπορίου το διεφθαρμένο Κίεβο
Τα όπλα που παρέχονται από τη συμμαχία στην Ουκρανία χρησιμοποιούνται επί του παρόντος για την επίθεση στο Ισραήλ
Σε μια ιδιαίτερα ανησυχητική δήλωση για την ένοπλη σύρραξη μεταξύ Hamas και Ισραήλ, και η οποία θα προβληματίσει, προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Dmitry Medvedev…
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, τα όπλα που δίδονται από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία χρησιμοποιούνται επί του παρόντος για την επίθεση στο Ισραήλ.
«Λοιπόν, φίλοι του ΝΑΤΟ, τελειώσατε με τα παιχνίδια;»
Με άλλα λόγια, ο Medvedev ισχυρίζεται ότι τα όπλα που παρέχονται στην ουκρανική κυβέρνηση, την οποία περιγράφει ως «νεοναζιστικό καθεστώς», χρησιμοποιούνται ενεργά στο Ισραήλ.
Υπενθυμίζεται πως ο Medvedev στο παρελθόν είχε εκφράσει την ανησυχία του για τις πιθανές συνέπειες αυτών των όπλων, προτείνοντας ότι μπορεί να ακολουθήσουν μια πορεία παρόμοια με τα όπλα που άφησαν πίσω τους οι Αμερικανοί στο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα ανεξέλεγκτες «αναπτύξεις» σε διάφορα παγκόσμια hotspot.
Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στο παρελθόν είχε επισημάνει πως «οι διεφθαρμένες αρχές της Ουκρανίας» εμπλέκονταν σε παράνομο εμπόριο όπλων, πουλώντας ό,τι ελάμβαναν από τη Δύση.
Ο Medvedev ισχυρίστηκε ότι το Κίεβο κλέβει φυσικό αέριο, πετρέλαιο, τρόφιμα και διάφορα υλικά, εκμεταλλευόμενο κάθε ευκαιρία για αδικοπραγία.
Προειδοποίησε δε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω, προειδοποιώντας πως στην επόμενη φάση η Hamas ή κάποια άλλη τρομοκρατική οργάνωση μπορεί να χρησιμοποιήσει πυραύλους, άρματα μάχης και ενδεχομένως και αεροσκάφη, τα οποία θα έχει αποκτήσει μέσω Ουκρανίας.
Από την άλλη πλευρά, το Ισραήλ διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς, δηλώνοντας ότι δεν διαθέτει πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι όπλα τα οποία μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία βρέθηκαν στα χέρια της Hamas.
Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στη Μόσχα, Alexander Ben Zvi, σχολίασε αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας, «Δεν έχουμε τέτοιου είδους πληροφορίες».
Πρότεινε επίσης να αναζητηθούν πληροφορίες από μέρη που βρίσκονται πιο κοντά στη Hamas, όπως η ρωσική πλευρά, καθώς ενδέχεται να διαθέτουν περισσότερα σχετικά δεδομένα.
Ωστόσο, εκτός από τη Ρωσία, μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ έχει επίσης υποστηρίξει τη διεξαγωγή έρευνας για την προέλευση τυχόν όπλων αμερικανικής κατασκευής που χρησιμοποιούνται από την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Hamas.

Στη μαύρη ουκρανική αγορά

Η αύξηση στις αποστολές όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα ευρωπαϊκά πεδία μάχης έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε ό,τι αφορά ικανότητα της Ουκρανίας να σταθεί στη θέση της απέναντι στους τρομερούς Ρώσους.
Ωστόσο, αυτή η εισροή όπλων σε ένα έθνος που είναι άκρως διεφθαρμένο σε όλα τα επίπεδα, όπως επεσήμανε πρόσφατα και ο Juncker, έχει πυροδοτήσει βάσιμες υποψίες.
Από τη μία πλευρά, η αποστολή όπλων θεωρείται μια καλοπροαίρετη προσπάθεια ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας.
Α πό την άλλη, εγείρει ανησυχίες ότι το χάος του πολέμου μπορεί να διευκολύνει το παράνομο εμπόριο όπλων.
Η Μόσχα ισχυρίζεται με συνέπεια ότι η αυξανόμενη ροή όπλων θα έχει ως αποτέλεσμα να πέσουν αυτά σε χέρια τρομοκρατών.
Στις 9 Οκτωβρίου, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova μοιράστηκε στο κανάλι της στο Telegram ντοκουμέντα τονίζοντας τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Ρωσίας προς τη διεθνή κοινότητα σχετικά με την πιθανότητα τα όπλα που προμήθευσε η Δύση στο Κίεβο να καταλήξουν στη μαύρη αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης