Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην εποχή των drones - Στην Κίνα το ρεκόρ με το Xinge, προσομοιάζει το περιστέρι – Η Hamas με το Zouari υπόσχεται κόλαση

Στην εποχή των drones - Στην Κίνα το ρεκόρ με το Xinge, προσομοιάζει το περιστέρι – Η Hamas με το Zouari υπόσχεται κόλαση
Το ορνιθόπτερο Xinge drone ή περιστέρι, μπορεί να πετάξει έως και τρεις ώρες, πέντε λεπτά και 30 δευτερόλεπτα ή 3:05:30

Βιώνουμε την εποχή των drones…
Όλος ο πλανήτης επικεντρώνεται στα drones.

Στην Κίνα το ρεκόρ με το Xinge, drone που προσομοιάζει το πέταγμα πουλιού

Κινέζοι ερευνητές από το Northwestern Polytechnical University (NPU) ανέπτυξαν ένα drone που φτερουγίζει και διαφημίζεται στη Κίνα ως ένα σημαντικό επιστημονικό επίτευγμα.
Το drone κατέρριψε επίσης το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Γνωστά και ως «βιονικό drone», τα UAV βασίζονται σε μηχανικούς που αναπαράγουν τον περίπλοκο μηχανισμό πτήσης των πραγματικών πουλιών, και γίνονται μέρος μιας παγκόσμιας τεχνολογικής αναζήτησης από διάφορους άλλους προγραμματιστές.

Το κινεζικό drone ονομάστηκε «Xinge», το drone έσπασε το ρεκόρ διάρκειας πτήσης του προκατόχου του κατά σχεδόν μιάμιση ώρα, το οποίο η NPU χαρακτήρισε ως «τεχνολογικό άλμα».
Οι EurAsian Times είχαν αναφέρει προηγουμένως πώς μια ομάδα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Νέου Μεξικού (NMIT) κατασκεύασε και πέταξε drones χρησιμοποιώντας γνήσια μέρη πουλιών από νεκρά και βαλσαμωμένα πουλιά.
Άλλα πανεπιστήμια αλλού στον κόσμο έχουν αναπτύξει τέτοια βιονικά drones.
Ωστόσο, το κινεζικό προϊόν έχει διαφημιστεί ότι έχει διαφορετικές εφαρμογές, υποδηλώνοντας στρατιωτικό ρόλο.
Η Κίνα έχει ήδη ένα ποικίλο οπλοστάσιο UAV και μη επανδρωμένων συστημάτων.
Ένα ιπτάμενο αντικείμενο που ταξιδεύει στον αέρα σαν πουλί θα ήταν ακόμα πιο δύσκολο να εντοπιστεί.

Τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ πουλιά

Σύμφωνα με μια αναφορά στο Παγκόσμιο Τηλεοπτικό Δίκτυο της Κίνας (CGTN), το «ανεξάρτητο» έργο της NPU οδήγησε στην βελτιωμένη έκδοση, του Xinge.

«Το ορνιθόπτερο Xinge, ή περιστέρι, μπορεί να πετάξει έως και τρεις ώρες, πέντε λεπτά και 30 δευτερόλεπτα ή 3:05:30… συνεχώς με μία φόρτιση, σπάζοντας το προηγούμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες που δημιουργήθηκε από την ομάδα».

Η προηγούμενη εξέλιξη ήταν το Yunxiao, το οποίο πέταξε για 2 ώρες, 34 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.
Το Xinge έχει άνοιγμα φτερών 70 εκατοστά και βάρος 260 γραμμάρια.
Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το Yunxiao, το σώμα του Xinge είναι πιο μικροκαμωμένο, με περισσότερο από το μισό άνοιγμα φτερών του Yunxiao και το 25% του βάρους του.
«Είναι ένα άλμα στην τεχνολογική πρόοδο του βιονικού αεροσκάφους.
Η σημαντική αύξηση του χρόνου πτήσης όχι μόνο επαληθεύει την απόδοση του αεροσκάφους, αλλά βοηθά στην επέκταση των δυνατοτήτων εφαρμογής του, γεγονός που θα επιταχύνει τη χρήση του στην πραγματικότητα»…

The-ornithopter-bird-drone-Xinge-developed-by-Chinas-Northwestern-Polytechnical-University.jpg

Πιθανή στρατιωτική χρήση

Μεταγενέστερες πληροφορίες σχετικά με τα φυσικά χαρακτηριστικά του drone και τις πιθανές περιοχές χρήσης στην έκθεση CGTN υποδηλώνουν έναν στρατιωτικό ρόλο ή ρόλο ασφαλείας παράλληλα με άλλες κύριες λειτουργίες.
«Το βιονικό αεροσκάφος με πτερύγια μιμείται τον τρόπο πτήσης πουλιών και άλλων πλασμάτων που χτυπούν τα φτερά τους.
Είναι ελαφρύ, μικρό σε μέγεθος και χαμηλό θόρυβο, καθώς και βιονικό, κρυφό και φορητό.

«Χρησιμοποιείται εύκολα για απογείωση με το χέρι και είναι εύκολο στην προσγείωση, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές καταστάσεις, όπως κρυφή αναγνώριση σε σύνθετο περιβάλλον, διάσωση έκτακτης ανάγκης και βιολογική επιστημονική έρευνα πεδίου»,
«Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε το drone που μοιάζει με πτηνό για να πετάξει για περισσότερες από 1.500 αποστολές πτήσης σε περισσότερες από δέκα πόλεις και περιοχές για να δοκιμάσει και να βελτιώσει το σχεδιασμό και την τεχνολογία τους σε διαφορετικά περιβάλλοντα».

Η Hamas με το drone Kamikaze «Zouari»… υπόσχεται κόλαση στο Ισραήλ

Η Hamas έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με περιπλανώμενα πυρομαχικά τα οποία ονομάζει Zouari που δοκιμάζονται από τις Ταξιαρχίες Al-Qassam, χτυπώντας περιοχές στόχων εξάσκησης. Ισχυρίζεται ότι τα drones καμικάζι χρησιμοποιήθηκαν στην εισβολή της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ, όπου οι εναέριες επιθέσεις στις στρατιωτικές βάσεις των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) από UAV ήταν γεγονός.

Ο πόλεμος έχει μπει στην πέμπτη του μέρα και το Ισραήλ συνεχίζει τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας ως αντίποινα στα χτυπήματα.
Ως εκ τούτου, η εμφάνιση του βίντεο έρχεται σε μια στιγμή που τα βλέμματα είναι στραμμένα τόσο στη Hamas όσο και στην επόμενη κίνηση του Ισραήλ, καθώς ο αντίκτυπος της κύριας σειράς ενεργειών και αντιδράσεων τους βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η Hamas ισχυρίζεται ότι εκδικείται το Ισραήλ για τις επιθέσεις ενός έτους σε Παλαιστίνιους πολίτες και την επέκταση των οικισμών στη Δυτική Όχθη.
Ταυτόχρονα, το Ισραήλ έχει καταφύγει στις συνήθεις τακτικές των αεροπορικών επιδρομών.

Οι παρατηρητές προβλέπουν τη δεύτερη φάση του πολέμου, καθώς καμία πλευρά δεν έχει επιτύχει τους πολιτικούς, στρατηγικούς και στρατιωτικούς στόχους της. ΄
Αν υποθέσουμε ότι ο πόλεμος συνεχίζεται, η Hamas αναμένεται να χρησιμοποιήσει ξανά τα drones σε πολύ ευρύτερη κλίμακα και το βίντεο χρησιμεύει ως υπόδειξη της μελλοντικής χρήσης του για πολλούς στρατιωτικούς παρατηρητές.

Tο drone Kamikaze «Zouari»… υπόσχεται κόλαση

Το βίντεο έδειχνε δέκα άνδρες να κουβαλούν τα drones και να τα τοποθετούν σε εκτοξευτές.
Τα drones απελευθερώνονται με σύστημα εκτόξευσης καταπέλτη και αρχίζουν να χτυπούν χερσαίους στόχους.
Τα drones έχουν σωληνοειδές σχήμα, με μια εξωτερική κάμερα που μοιάζει με συσκευή go-pro, ανυψωμένη σε μια βάση ακριβώς πάνω από τη μύτη.
Η ενσωμάτωση ενός τυπικού ηλεκτρο-οπτικού συστήματος σε ένα φτηνό και σε μεγάλο βαθμό μη επαγγελματικά κατασκευασμένο drone όπως αυτό θα απαιτήσει πιο απίστευτη βιομηχανική υποδομή και πρόσβαση σε προηγμένα μηχανήματα, κάτι που δεν το κάνει η Hamas.
Είναι ασαφές εάν τα Zouari είναι τηλεχειριζόμενα ή ημιαυτόνομα.
Εν τω μεταξύ, διάφορες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνιζαν ότι η Hamas χρησιμοποίησε 35 drones Zouari στην επιχείρηση πλημμύρα Al-Aqsa.

Hamas-Drone.jpg
Προς τιμήν του Muhammad Zouari

Είναι ενδιαφέρον ότι το drone ονομάστηκε προς τιμήν του Τυνήσιου μηχανικού Muhammad Zouari, ο οποίος συνεργάστηκε με τη Hamas στο πρόγραμμα drone τους και σκοτώθηκε από τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών το 2016.
Ο Muhammad Zouari, αφού πέρασε χρόνο στη Βοσνία και το Σουδάν, όπου υπηρέτησε και αλληλεπιδρούσε με διάφορα ισλαμικά κινήματα, ο «καταξιωμένος» μηχανολόγος μηχανικός μετακόμισε στη Γάζα στα μέσα της δεκαετίας του 2000.
«Ο Zouari στρατολογήθηκε το 2006 από τις Ταξιαρχίες Al-Qassam λόγω της αξιοσημείωτης επάρκειάς του στη μηχανολογία, την επιστήμη των υπολογιστών και τη στρατιωτική τεχνολογία – δεξιότητες που εξέλιξε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Σουδάν».

Δείτε βίντεο:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης