Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μicrosoft: Εξαγόρασε την Activision σε ένα εμβληματικό deal 69 δισ. δολαρίων - Πλήρης κυριαρχία στον χώρο του gaming

Μicrosoft: Εξαγόρασε την Activision σε ένα εμβληματικό deal 69 δισ. δολαρίων - Πλήρης κυριαρχία στον χώρο του gaming
«Πράσινο φως» για το «deal του αιώνα» στον τομέα του gaming
Η Microsoft προχώρησε στην εξαγορά της Activision Blizzard (δημιουργό μεταξύ άλλων του Call of Duty), ολοκληρώνοντας ίσως το σπουδαιότερο deal όλων των εποχών στην ιστορία της βιομηχανίας του gaming ύψους 69 δισ. δολαρίων.
Το κλείσιμο της συμφωνίας για την Microsft ήρθε κατόπιν της σχετικής έγκρισης που έλαβε από τις ρυθμιστικές αρχές της Μεγάλης Βρετανίας.
Ειδικότερα, η βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών ανακοίνωσε πως οι αρχικές της ανησυχίες -η επιτροπή είχε μπλοκάρει την αρχική προσφορά της Microsoft- είχαν καμφθεί, δίνοντας, έτσι, το οριστικό «πράσινο φως» για την «συμφωνία του αιώνα».
Από την πλευρά του, ο Phil Spencer της Microsoft δήλωσε ότι η εξαγορά της Activision ήταν «απίστευτη».
Ενώ μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Activision Blizzard, Bobby Kotick, επιβεβαίωσε με επιστολή του προς το προσωπικό της εταιρείας ότι θα έχει παραιτηθεί μέχρι τα τέλη του 2023.
«Έχω πει από καιρό ότι δεσμεύομαι πλήρως να βοηθήσω στη μετάβαση», τόνισε χαρακτηριστικά.
[O Phil Spencer και εγώ] ανυπομονούμε και οι δύο να εργαστούμε μαζί για μια ομαλή ενσωμάτωση για τις ομάδες και τους παίκτες μας.» ήταν το μήνυμα προς το προσωπικό της Activision.
Παρά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από ανταγωνιστές όπως η Sony, που κατασκευάζει την κονσόλα PlayStation, και των ρυθμιστικών αρχών, σχετικά με πιθανή νόθευση του ανταγωνισμού στη βιομηχανία gaming, ο Spencer, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Gaming, προσπάθησε να καθησυχάσει τους παίκτες.
«Είτε παίζετε σε Xbox, PlayStation, Nintendo, υπολογιστή ή κινητά, είστε ευπρόσδεκτοι εδώ - και θα παραμείνετε ευπρόσδεκτοι, ακόμα κι αν το Xbox δεν είναι το μέρος όπου παίζετε το αγαπημένο σας franchise», δήλωσε ο κ. Spencer σε δήλωση του μετά την εξαγορά.
«Επειδή όταν παίζουν όλοι, όλοι κερδίζουμε. Πιστεύουμε ότι τα νέα μας σήμερα θα ξεκλειδώσουν έναν κόσμο δυνατοτήτων για περισσότερους τρόπους παιχνιδιού.» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης