Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wang (ΥΠΕΞ Κίνας): Δεν είναι «αυτοάμυνα» η «συλλογική τιμωρία» των Παλαιστινίων - Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει

Wang (ΥΠΕΞ Κίνας): Δεν είναι «αυτοάμυνα» η «συλλογική τιμωρία» των Παλαιστινίων - Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει
Η ισραηλινή ηγεσία πρέπει να σταματήσει «να τιμωρεί συλλογικά τον πληθυσμό της Γάζας», είπε ο Wang Yi, στις επαφές που είχε το Σάββατο με τον Σαουδάραβα ομόλογό του
Οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα μετά την επίθεση της Hamas «υπερβαίνουν το πεδίο της αυτοάμυνας» και η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει «τη συλλογική τιμωρία» των κατοίκων του θύλακα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi.
Η ισραηλινή ηγεσία πρέπει να σταματήσει «να τιμωρεί συλλογικά τον πληθυσμό της Γάζας», είπε ο Wang Yi, στις επαφές που είχε το Σάββατο με τον Σαουδάραβα ομόλογό του Faisal bin Farhan, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο.
Οι δύο πλευρές «δεν πρέπει να επιχειρήσουν καμία ενέργεια που θα πυροδοτούσε μια κλιμάκωση της κατάστασης», συνέχισε, ζητώντας την έναρξη «διαπραγματεύσεων».
Εξάλλου, μιλώντας σήμερα με τον Ιρανό ομόλογό του, τον Hussein Amir Abdolahyan, ο Κινέζος υπουργός είπε ότι το Πεκίνο στηρίζει «τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων του».

«Η βαθύτερη ρίζα (…) της κατάστασης μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ είναι ότι το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην εθνική κυριαρχία έχει παραγκωνιστεί εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Wang στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Amir Abdolahyan.
Νωρίτερα σήμερα, η δημόσια κινεζική τηλεόραση CCTV μετέδωσε ότι ο Κινέζος απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή Ζάι Τζουν θα μεταβεί στην περιοχή την επόμενη εβδομάδα, για να προωθήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες και την κατάπαυση του πυρός.
Το Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken ζήτησε από το Πεκίνο να ασκήσει την επιρροή του για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης