Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση από τον βασιλιά της Ιορδανίας: «Στο χείλος μίας αβύσσου η Μέση Ανατολή»

Προειδοποίηση από τον βασιλιά της Ιορδανίας: «Στο χείλος μίας αβύσσου η Μέση Ανατολή»
«Ολόκληρη η περιοχή βρίσκεται στα πρόθυρα του να πέσει στην άβυσσο» τόνισε με αγωνία ο μονάρχης της Ιορδανίας
Η Μέση Ανατολή βρίσκεται πια στο χείλος μιας «αβύσσου», προειδοποίησε ο βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah II, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas θα μπορούσε να παρασύρει άλλα έθνη και ένοπλες ομάδες της περιοχής.
«Ολόκληρη η περιοχή βρίσκεται στα πρόθυρα του να πέσει στην άβυσσο. Ο νέος κύκλος του θανάτου και της καταστροφής μας ωθεί προς αυτήν», τόνισε με αγωνία ο μονάρχης της Ιορδανίας.
«Η απειλή που εξαπλώνεται αυτή η σύγκρουση είναι πραγματική. Το κόστος είναι πολύ υψηλό για όλους» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της χώρας που συνορεύει με τη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης.
Τα σχόλια του βασιλιά ήρθαν μετά την προειδοποίηση του Ιράν για μια πιθανή «προληπτική» δράση κατά του Ισραήλ καθώς η σιιτική ηγεσία του δηλώνει πως προετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.
Υπενθυμίζεται πως η υποστηριζόμενη από το Ιράν Hezbollah και το Ισραήλ ανταλλάσσουν πυρά στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ εδώ και μέρες, αυξάνοντας περαιτέρω την ένταση στην περιοχή, δημιουργώντας, έτσι, ένα εκρηκτικό μείγμα που θα μπορούσε να καταλήξει ακόμα και σε γενικευμένη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης