Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 6,7% ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο του 2023

Στο 6,7% ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο του 2023
Ο δομικός ΔΤΚ — ο οποίος εξαιρεί τις ασταθείς τιμές των τροφίμων, της ενέργειας, του αλκοόλ και του καπνού — διαμορφώθηκε στο 6,1% σε ετήσια βάση
Στο 6,7% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο, ελαφρώς υψηλότερος από τις προσδοκίες και αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5%, σύμφωνα με τις προσδοκίες.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ετήσιο ποσοστό 6,6% και μηνιαία άνοδο 0,5%.
Οι μεγαλύτερες πτωτικές συνεισφορές προήλθαν από τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά, των οποίων οι τιμές μειώθηκαν μηνιαίως για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2021.
Η αύξηση των τιμών των καυσίμων είχε τη μεγαλύτερη ανοδική συμβολή.
Ο δομικός ΔΤΚ — ο οποίος εξαιρεί τις ασταθείς τιμές των τροφίμων, της ενέργειας, του αλκοόλ και του καπνού — διαμορφώθηκε στο 6,1% σε ετήσια βάση, από 6,2% τον Αύγουστο, αλλά ελαφρώς πάνω από την πρόβλεψη 6%.
Τον Αύγουστο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Ηνωμένου Βασιλείου εξέπληξε με μια πτώση στο 6,7%, κάτω από τις προσδοκίες, γεγονός που ώθησε την Τράπεζα της Αγγλίας να τερματίσει μια σειρά από 14 συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων.
Η ΒοΕ είχε αυξήσει σταθερά τα επιτόκια από τον Δεκέμβριο του 2021 σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τον πληθωρισμό, φτάνοντας το βασικό της επιτόκιο από 0,1% σε υψηλό 15ετίας στο 5,25% τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης