Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παλαιστίνη: Ο κόσμος απλώς δεν νοιάζεται για τα θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών

Παλαιστίνη: Ο κόσμος απλώς δεν νοιάζεται για τα θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών
«Ο βίαιος πόλεμος και η επιθετική πολιτική που στοχεύει στη δημιουργία νέων ισραηλινών εποικισμών πρέπει να σταματήσει», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης 
Η διεθνής κοινότητα δεν ενδιαφέρεται να διευθετήσει τη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας και απλώς μετράει αδιάφορα καθώς πολλαπλασιάζονται τα θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών, δήλωσε ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Riyad al-Maliki.
«Ο βίαιος πόλεμος και η επιθετική πολιτική που στοχεύει στη δημιουργία νέων ισραηλινών εποικισμών πρέπει να σταματήσει.
Ωστόσο, η διεθνής κοινότητα απλώς μετράει αδιάφορα τα θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας», είπε σε συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.
Στις 17 Οκτωβρίου, το τηλεοπτικό κανάλι Al Hadath μετέδωσε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο κεντρικό τμήμα της πόλης της Γάζας έπληξαν νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, η επίθεση στο νοσοκομείο al-Ahli σκότωσε 471 άτομα και τραυμάτισε 342.
Η παλαιστινιακή πλευρά θεώρησε υπεύθυνη την ισραηλινή αεροπορία, ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) αρνήθηκαν την ευθύνη, λέγοντας ότι η έκρηξη στο νοσοκομείο είχε προκύψει από έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε εσφαλμένα από την οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ.
Η Παλαιστίνη, η Συρία, η Αίγυπτος, το Ιράν, το Ιράκ και ο Λίβανος κήρυξαν τριήμερο πένθος για τα θύματα.
Μια τετραμερής σύνοδος κορυφής στο Αμάν, στην οποία αναμενόταν να συμμετάσχουν ο Αιγύπτιος ηγέτης, Abdel Fattah El-Sisi της Αιγύπτου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, ο επικεφαλής της Παλαιστίνης Mahmoud Abbas και ο βασιλιάς Abdullah II της Ιορδανίας, ακυρώθηκε μετά την επίθεση στο νοσοκομείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης