Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ετοιμότητα τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο για την μεταφορά αμάχων από τη Μέση Ανατολή – Ο ρόλος της Τουρκίας

Σε ετοιμότητα τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο για την μεταφορά αμάχων από τη Μέση Ανατολή – Ο ρόλος της Τουρκίας
Η Άγκυρα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι η ανάπτυξη αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην περιοχή παρεμπόδισε τις τουρκικές προσπάθειες να επικρατήσει ηρεμία στην περιοχή
Τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα κινήθηκαν πιο κοντά στο Ισραήλ, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για πιθανή μεταφορά αμάχων.
Αυτό απάντησαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκαν από την Άγκυρα για την ανάπτυξη των δύο αεροπλανοφόρων στην ανατολική Μεσόγειο.
Ο πρόεδρος Tayyip Erdogan επέκρινε τις ΗΠΑ για την κίνηση, λέγοντας ότι θα διαπράξουν «σοβαρές σφαγές» στη Γάζα.
Είπε επίσης ότι η ανάπτυξη αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην περιοχή παρεμπόδισε τις τουρκικές προσπάθειες να επικρατήσει ηρεμία στην περιοχή.
«Όταν θίγουμε αυτό το ζήτημα με τους ομολόγους μας των ΗΠΑ, μας λένε ότι αυτές οι ομάδες στα αεροπλανοφόρα στάλθηκαν εκεί ως μέρος των επιχειρήσεων εκκένωσης αμάχων στην περιοχή», δήλωσε στους δημοσιογράφους αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, δήλωσε νωρίτερα ότι η ανάπτυξη ομάδων μάχης αεροπλανοφόρων στην περιοχή «δεν προορίζεται ως πρόκληση, αλλά ως αποτρεπτικός παράγοντας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης