Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oι ΗΠΑ ενισχύουν το «Iron Dome» του Ισραήλ με την τοποθέτηση στη Μέση Ανατολή του αντιβαλλιστικού συστήματος THAAD και Patriot

Oι ΗΠΑ ενισχύουν το  «Iron Dome» του Ισραήλ με την τοποθέτηση στη Μέση Ανατολή του αντιβαλλιστικού συστήματος THAAD και Patriot
Αναδιάταξη των δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή διέταξε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin
Υπό το φόβο της εξέλιξη της αντιπαράθεσης Ισραήλ – Hamas σε περιφερειακή σύγκρουση, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin διέταξε την ανάπτυξη συστοιχιών του αντιβαλλιστικού συστήματος THAAD ( Terminal High Altitude Area Defence ) και πρόσθετων συστημάτων αεράμυνας Patriot στη Μέση Ανατολή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.
«Μετά από λεπτομερείς συζητήσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden σχετικά με την πρόσφατη κλιμάκωση των ενεργειών από το Ιράν και τις δυνάμεις που ελέγχει σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, σήμερα διέταξα μια σειρά πρόσθετων βημάτων για την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας των ενόπλων δυνάμων στην περιοχή, αναφέρει η ανακοίνωση.
"Πρώτον, ανακατεύθυνση της πορείας του USS Dwight D. Eisenhower Carrier Strike Group στην περιοχή ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης»,δήλωσε ο Austin.
«Αυτή η ομάδα κρούσης περιλαμβάνει επιπλέον το USS Gerald R. Ford Carrier Strike Group, που δραστηριοποιείται αυτήν τη στιγμή στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.
Θα αυξήσει περαιτέρω τη δύναμη πυρός και θα ενισχύσει την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε σε μια σειρά απρόβλεπτων καταστάσεων»
«Έχω ενεργοποιήσει επίσης την ανάπτυξη μιας συστοιχίας αντιβαλλιστικών πυραύλων Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) καθώς και πρόσθετων συστοιχιών Patriot σε τοποθεσίες σε όλη την περιοχή για να αυξήσω την προστασία των δυνάμεων των ΗΠΑ επί του πεδίου», δήλωσε ο επικεφαλής της άμυνας των ΗΠΑ.
«Τέλος, έθεσα έναν επιπλέον αριθμό δυνάμεων σε ετοιμότητα για την ανάπτυξη ως μέρος ενός σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης, για να αυξήσω την ετοιμότητά τους και την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται με την απαιτούμενη ταχύτητα», συνέχισε ο Austin.
«Θα συνεχίσω να αξιολογώ τις απαιτήσεις μας για τη στάση της στρατιωτικής δύναμης (των ΗΠΑ) στην περιοχή και να εξετάσω το ενδεχόμενο ανάπτυξης πρόσθετων δυνατοτήτων εφόσον απαιτείται», πρόσθεσε.
THAAD, the missile defense system kicking off a new US-China fight,  explained - Vox
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης