Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική ασπίδα στη Μαύρη Θάλασσα: Έτοιμα για περιπολία τα MiG-31 με τους Kinzhal

Ρωσική ασπίδα στη Μαύρη Θάλασσα: Έτοιμα για περιπολία τα MiG-31 με τους Kinzhal
Το μόνο που περιμένουν τα μαχητικά είναι η πολιτική εντολή
Σχετικά Άρθρα
Έτοιμα να αρχίσουν τις περιπολίες πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα είναι τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-31 που φέρουν τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal όπως αναφέρουν Ρώσοι στρατιωτικοί.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο αρμόδιους στρατιωτικούς αξιωματούχους, το μόνο που απομένει είναι η πολιτική εντολή.
Παρόλο αυτά το Tass υποστηρίζει πως δεν έχει επιβεβαιώσει και επισήμως τις δηλώσεις αυτές του Ρώσου στρατιωτικού, ο οποίος υπογράμμισε πως τα MiG-31 θα συνοδεύονται και από μαχητικά Su-27.
Υπενθυμίζεται πως στις 18 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin είχε δώσει σαφή εντολή στις ρωσικές αεροδιαστημικές υπηρεσίες να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό συνεχείς περιπολίες πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, με ρωσικά MiG-31 που θα φέρουν τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal.

Ερμηνεύοντας τον Putin

Σημειώνεται πως Ρώσοι ειδικοί έχουν αποδώσει την κίνηση αυτή του Putin ότι αποτελεί απάντηση στην αποστολή των αμερικανικών πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία, αν και η κύρια ερμηνεία είναι ότι απαντά στην ανάπτυξη δύο αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου στο πλαίσιο της υποστήριξης στο Ισραήλ, σε περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή του Ιράν.
Η υπερηχητική ταχύτητα του πυραύλου Kinzhal αποκλείει την αναχαίτιση του από οποιοδήποτε δυτικό αντιπυραυλικό σύστημα, και η καταστροφική ενέργεια που τροφοδοτούν οι κεφαλές θα μπορούσαν εύκολα να βυθίσουν ένα αεροπλανοφόρο με ένα χτύπημα.
Για άλλους αναλυτές, η δήλωση του Putin στόχευε πιθανότατα τη Βρετανία, η οποία έχει μιλήσει συχνά για τη μεταφορά πλοίων του Βασιλικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα κατά παράβαση της Σύμβασης του Μοντρέ.
Αυτό που ο Putin είπε στην πραγματικότητα, αν και όχι με τα ίδια λόγια, είναι ότι η Ρωσία θα βουλιάξει τα πολεμικά πλοία του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας εάν εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης