Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα με 13 νεκρούς και 50 τραυματίες – Τα αίτια της τραγωδίας

Ινδία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα με 13 νεκρούς και 50 τραυματίες – Τα αίτια της τραγωδίας
Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα προκαταρκτικής έρευνας, η σύγκρουση οφειλόταν σε «ανθρώπινο λάθος»
Στους 13 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών και στους 50 των τραυματιών από τη σύγκρουση δυο τρένων στη νοτιοανατολική Ινδία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησαν οι τοπικές αρχές.
Η σύγκρουση και ο εκτροχιασμός των συρμών έγινε το βράδυ της Κυριακής 29/10 ανάμεσα σε δυο πόλεις στην πολιτεία Andhra Pradesh, όπου οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται.
Σε ότι, αφορά τα αιτία της τραγωδίας, εκτιμάται πως οφείλεται στην παραβίαση σήματος από μηχανοδηγό επιβατικού τρένου.
Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα προκαταρκτικής έρευνας, η σύγκρουση οφειλόταν σε «ανθρώπινο λάθος», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του Ινδός υπουργός αρμόδιος για τις σιδηροδρομικές μεταφορές.
india2.JPG
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Narendra Modi, ανέφερε σε ανάρτησή του μέσω X (πρώην Twitter) ότι συνομίλησε με τον υπουργό και εξέφρασε «τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που πενθούν» ενώ προσεύχεται για «την ταχεία αποθεραπεία των τραυματιών».
Σημειώνεται ότι η Ινδία, χώρα με ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στον κόσμο, έχει μεγάλο αριθμό σιδηροδρομικών δυστυχημάτων στην ιστορία της, με το πλέον φονικό να είναι αυτό που σημειώθηκε την 6η Ιουνίου 1981 στην πολιτεία Μπιχάρ, με τους νεκρούς από την πτώση 7 βαγονιών τρένου που διερχόταν από γέφυρα σε ποταμό να φτάνουν από 800 ως 1.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης