Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμακώνει η Hezbollah με μπαράζ επιθέσεων στο βόρειο Ισραήλ: Έπληξε 19 θέσεις μέσα σε μία ημέρα

Κλιμακώνει η Hezbollah με μπαράζ επιθέσεων στο βόρειο Ισραήλ: Έπληξε 19 θέσεις μέσα σε μία ημέρα
Drones με εκρηκτικά εξαπολύει στο Βόρειο Ισραήλ η σιιτική οργάνωση
Η σιιτική ένοπλη οργάνωση Hezbollah εξαπέλυσε σήμερα (2/11) ταυτόχρονες επιθέσεις σε 19 διαφορετικές θέσεις στο βόρειο Ισραήλ κατά μήκος των συνόρων του εβραϊκού κράτους με τον Λίβανο, δήλωσε στο Reuters ανώτερη πηγή της οργάνωσης.
Ο αξιωματούχος της οργάνωσης έκανε γνωστό ότι οι θέσεις περιλαμβάνουν στρατιωτικές τοποθεσίες, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι πλήττει μια σειρά στόχων της Hezbollah στον Λίβανο ως απάντηση στα εν λόγω χτυπήματα, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.
Κάτι που αργότερα επιβεβαιώθηκε από το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου, το οποίο μετέδωσε ότι ισραηλινές οβίδες έπληξαν διάφορες περιοχές του νότου κατά μήκος των συνόρων.
Σε ανακοίνωσή της, η υποστηριζόμενη από το Ιράν Hezbollah ανέφερε ότι χρησιμοποίησε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) γεμάτα εκρηκτικά για να επιτεθεί σε θέση διοίκησης του ισραηλινού στρατού στην αμφισβητούμενη περιοχή Φάρμες Shebaa στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.
Η επίθεση έρχεται λίγες μέρες αφότου η Hezbollah ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι χρησιμοποίησε πύραυλο εδάφους-αέρος για να καταρρρίψει ισραηλινό drone.
Σημειώνεται ότι το Ισραήλ κατέχει τις φάρμες Shebaa, μια περιοχή γης 15 τετραγωνικών μιλίων (39 τετραγωνικών χιλιομέτρων), από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή το 1967.
Τόσο η Συρία όσο και ο Λίβανος ισχυρίζονται ότι οι φάρμες Shebaa αποτελούν νόμιμα λιβανέζικα εδάφη.
Οι μαχητές της Hezbollah ανταλλάσσουν σφοδρά, αλλά οριοθετημένα χωρικά, πυρά με τις ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου από τις 7 Οκτωβρίου οπότε και ξέσπασε η σύγκρουση μεταξύ της Hamas και του Ισραήλ.
Ο ηγέτης της οργάνωσης Sayyed Hassan Nasrallah πρόκειται να εκφωνήσει την Παρασκευή (3/11) την πρώτη του ομιλία από το ξέσπασμα της σύγκρουσης και τα λεγόμενά του αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο στον Λίβανο όσο και στο Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης