Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tim Marshall (Sky): Η Hezbollah θα κλιμακώσει τη σύγκρουσή της με το Ισράηλ σήμερα (3/11) ή αύριο (4/11)

Tim Marshall (Sky): Η Hezbollah θα κλιμακώσει τη σύγκρουσή της με το Ισράηλ σήμερα (3/11) ή αύριο (4/11)
«Θα μπορούσαν να στοχεύσουν μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις με κατευθυνόμενα πυρά» εκτίμησε ο αναλυτής για την σιιτική οργάνωση
Η Hezbollah θα κλιμακώσει τη σύγκρουσή της με το Ισραήλ απόψε (3/11) ή αύριο (4/11) , εκτίμησε ο συγγραφέας και αναλυτής διεθνών θεμάτων, Tim Marshall μιλώντας στο Sky News.
Ωστόσο, τόνισε ότι η οργάνωση θα φροντίσει να «ρυθμίσει» την αντίδρασή της έτσι ώστε να μην υπάρξει απαραίτητα ένας πόλεμος Ισραήλ-Λιβάνου.
«Είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνο όταν “ρυθμίζεις” την ένταση της βίας καθώς δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το πώς θα αντιδράσει η άλλη πλευρά», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Tim Marshall ανέφερε ότι οι «επιθετικές κινήσεις στα σύνορα» από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου έχουν ως στόχο «να καθηλώσουν τουλάχιστον 100.000 Ισραηλινούς στρατιώτες στα βόρεια σύνορα, ώστε να μην μπορούν να επιχειρήσουν αλλού».
Παράλληλα, εκτίμησε ότι η παρούσα κατάσταση της σύγκρουσης στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου «έχει ακόμα μερικά στάδια να περάσει» για να οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Το τελευταίο στάδιο για αυτούς (σσ. τη Hezbollah) είναι ότι έχουν 150.000 ρουκέτες, αρκετές εκατοντάδες από αυτές κατευθυνόμενες, που σημαίνει ότι μπορούν να φτάσουν οπουδήποτε στο Ισραήλ.
Έτσι, θα μπορούσαν να στοχεύσουν μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις με κατευθυνόμενα πυρά.
Αυτή είναι η κορυφαία κλιμάκωση που χωρίς αμφιβολία θα οδηγούσε σε έναν πόλεμο Ισραήλ-Λιβάνου», είπε χαρακτηριστικά ο Marshall.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης