Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόλυτη παράνοια: Ισραηλινός υπουργός υποστηρίζει χρήση πυρηνικών στη Γάζα!

Απόλυτη παράνοια: Ισραηλινός υπουργός υποστηρίζει χρήση πυρηνικών στη Γάζα!
Ο υπουργός τάχθηκε κατά της ανθρωπιστικής βοήθειας, υπέρ της ανακατάληψης της Γάζας, υπέρ του εκτοπισμού των Παλαιστινίων... στην Ιρλανδία ή στην έρημο! - Τον απέπεμψε ο Netanyahu
Σχετικά Άρθρα
Iσραηλινός υπουργός από το εξτρεμιστικό κόμμα Otzma Yehudit υποστήριξε ότι μία από τις επιλογές του Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα είναι να ρίξει πυρηνική βόμβα στη Λωρίδα και την στηρίζει!
«Αυτή είναι μια από τις πιθανότητες», απάντησε ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Amichai Eliyahu, ερωτηθείς σε συνέντευξή του στο Radio Kol Berama εάν πρέπει να ρίξει ατομική βόμβα στον θύλακα.
Ο Eliyahu εκφράζει επίσης την αντίρρησή του στο να επιτραπεί οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, λέγοντας ότι «δεν θα δίναμε στους Ναζί ανθρωπιστική βοήθεια» και υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως "μη εμπλεκόμενοι πολίτες" στη Γάζα».
Υποστηρίζει επίσης, την ανακατάληψη του εδάφους της Λωρίδας και την αποκατάσταση των οικισμών εκεί, ενώ ερωτηθείς για την τύχη του παλαιστινιακού πληθυσμού, λέει: «Μπορούν να πάνε στην Ιρλανδία ή στην έρημο, τα τέρατα στη Γάζα θα πρέπει να βρουν μια λύση μόνα τους».
Ο Eliyahu, σημειώνουν οι Times of Israel, δεν είναι μέλος του υπουργικού συμβουλίου που παίρνει αποφάσεις εν καιρώ πολέμου.

Αντίδραση Netanyahu

Ο Benjamyn Netanyahu έσπευσε να «μαζέψει» τις δηλώσεις, υποστηρίζοντας πως, «τα λόγια του Amichai Eliyahu είναι αποκομμένα από την πραγματικότητα».
«Το Ισραήλ και ο Ισραηλινός Στρατός ενεργούν σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα του διεθνούς δικαίου για να αποτρέψουν πλήγματα σε ανθρώπους που δεν εμπλέκονται και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό μέχρι τη νίκη», υποστήριξε ενώ παράλληλα, του απαγόρευσε να μετέχει στο υπουργικό συμβούλιο.
Ακολούθως, ο Amichai Eliyahu επιχείρησε να ανασκευάσει γράφοντας στο Twitter ότι «είναι σαφές σε κάθε νοήμονα, ότι η παρατήρηση για τα πυρηνικά ήταν μεταφορική».
Προσθέτει ότι «πρέπει πράγματι να επιδείξουμε μια δυναμική και δυσανάλογη απάντηση στον τρόμο, η οποία θα ξεκαθαρίσει στους Ναζί και τους υποστηρικτές τους ότι η τρομοκρατία δεν αξίζει τον κόπο.
Αυτή είναι η μόνη φόρμουλα με την οποία οι δημοκρατίες μπορούν να αντιμετωπίσουν τον τρόμο».
«Ταυτόχρονα, είναι σαφές ότι το κράτος του Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να κάνει τα πάντα για να επιστρέψουν οι όμηροι με καλή υγεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης