Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνήθηκε ο Abbas πρόταση Blinken να επιστρέψει στη Γάζα - Μόνο αν δοθεί συνολική πολιτική λύση, απάντησε

Αρνήθηκε ο Abbas πρόταση Blinken να επιστρέψει στη Γάζα - Μόνο αν δοθεί συνολική πολιτική λύση, απάντησε
Τι ζήτησε ο Blinken από τον Abbas κατά την πρώτη επίσκεψη αμερικανού ΥΠΕΞ στη Δυτική Όχθη.
Σχετικά Άρθρα
Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, και πριν φύγει από το Αμάν για την Άγκυρα, όπου θα συναντήσει τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Δυτική Όχθη για να δει τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas.
Η επίσκεψη Blinken αρχικά αιφνιδίασε επειδή ήταν η πρώτη φορά που ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επισκέπτεται τη Δυτική Όχθη.
Στη συνάντηση αυτή ο Mahmoud Abbas ζήτησε όπως ήταν αναμενόμενο από τον Blinken «άμεση κατάπαυση του πυρός» και να επιτραπεί να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο ο Blinken έκανε για λογαριασμό των ΗΠΑ μια άλλου τύπου πρόταση στον Abbas, ζητώντας του η Παλαστινιακή Αρχή να αναλάβει κεντρικό ρόλο σε «ό,τι θα έρθει την επόμενη μέρα στη Γάζα» - αφού δηλαδή ο ισραηλινός στρατός εξοντώσει το σύνολο των δυνάμεων της Hamas, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και μερικών χλιάδων αμάχων.
«Θα αναλάβουμε πλήρως τις ευθύνες μας στο πλαίσιο μιας συνολικής πολιτικής λύσης που θα περιλαμβάνει όλη τη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Λωρίδας της Γάζας», απάντησε ο Abbas στον Blinken, ανέφερε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.
Καθ' όλη τη διάρκεια της συνάντησης Blinken - Abbas, έξω από το κτίριο της παλαιστινιακής αρχής στη Ramala, διαδήλωναν Παλαιστίνιοι διαμαρτυρόμενοι κατά της αμερικανικής πολιτικής υπέρ του Ισραήλ.
«Οι ΗΠΑ είναι μέρος της επίθεσης», τόνισαν οι διαδηλωτές και διαμαρτυρήθηκαν για τις φρικαλεότητες που διαπράττονται στη Γάζα.
κυριακι_ραμαλα_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης