Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Musk πρωτοπορεί και ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη στην πλατφόρμα X

Ο Musk πρωτοπορεί και ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη στην πλατφόρμα X
Η νεοφυής επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης xAI θα ενσωματωθεί στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X
Σχετικά Άρθρα
Πρωτοπορεί για άλλη μία φορά ο Elon Musk, καθώς η νεοφυής επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης xAI θα ενσωματωθεί στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X και θα είναι επίσης διαθέσιμη ως αυτόνομη εφαρμογή, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του.
Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε επίσης ότι η xAI κυκλοφόρησε το πρώτο της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, ένα bot με την ονομασία Grok, αφού το έκανε διαθέσιμο σε όλους τους συνδρομητές του X Premium+ την Παρασκευή.
Η startup στοχεύει στη δημιουργία εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που "βοηθούν την ανθρωπότητα στην προσπάθειά της για κατανόηση και γνώση" και ότι το Grok έχει σχεδιαστεί για να απαντά σε ερωτήσεις με λίγη ευστροφία.

O Musk και η τεχνητή νοημοσύνη

Όπως σημειώνει το Reuters, o Musk, ο οποίος έχει επικρίνει τις προσπάθειες της Μεγάλης Τεχνολογίας για την τεχνητή νοημοσύνη ως διακατεχόμενες από λογοκρισία, ξεκίνησε τον Ιούλιο το xAI, χαρακτηρίζοντάς το ως μια "μέγιστη τεχνητή νοημοσύνη που αναζητά την αλήθεια", η οποία προσπαθεί να κατανοήσει τη φύση του σύμπαντος για να ανταγωνιστεί το Bard της Google και το Bing AI της Microsoft.
"Το Grok έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο μέσω της πλατφόρμας X, γεγονός που αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα έναντι άλλων μοντέλων", πρόσθεσε ο Musk.
Η X, η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter και η οποία ανήκει στον Musk, είναι ξεχωριστή από την xAI, αλλά οι εταιρείες συνεργάζονται στενά μεταξύ τους.
Η xAI συνεργάζεται επίσης με την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων του, την Tesla και άλλες εταιρείες.
Την περασμένη εβδομάδα ο Musk δήλωσε στον Βρετανό πρωθυπουργό Risi Sunak ότι πιστεύει πως η τεχνητή νοημοσύνη είναι "η πιο ανατρεπτική δύναμη στην ιστορία".
Η τεχνολογία θα είναι σε θέση να "κάνει τα πάντα" και να καταστήσει την απασχόληση όπως την ξέρουμε σήμερα παρελθόν, υπέθεσε ο Μασκ στην πρώτη παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, στο Μπλέτσλεϊ Παρκ της Αγγλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης