Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί αλλάζει όνομα η ευρωπαϊκή θυγατρική της ρωσικής τράπεζας VTB

Γιατί αλλάζει όνομα η ευρωπαϊκή θυγατρική της ρωσικής τράπεζας VTB
Η μητρική της αρνήθηκε να της επιτρέψει να λειτουργεί με το εμπορικό σήμα
Η ευρωπαϊκή θυγατρική της ρωσικής VTB αλλάζει το όνομά της αφού η μητρική της αρνήθηκε να της επιτρέψει να λειτουργεί με το εμπορικό σήμα, δήλωσε στέλεχος στο Reuters. Η τράπεζα με έδρα τη Φρανκφούρτη, ήδη περικυκλωμένη από τις ρυθμιστικές αρχές λόγω κυρώσεων και σε εκκαθάριση από πέρυσι, θα είναι στο εξής γνωστή ως OWH SE, δήλωσε ο Frank Hellwig, διευθύνων σύμβουλος του κόμβου της VTB στην Ευρώπη. 
Πριν εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία, η VTB στην Ευρώπη προσέλκυσε δεκάδες χιλιάδες Γερμανούς αποταμιευτές με τα σχετικά υψηλά επιτόκια της και διαφημιζόταν ως χορηγός της ομάδας χόκεϊ επί πάγου της Φρανκφούρτης, των Lions.

To bank run και ο ρυθμιστικός έλεγχος  

Όμως, μετά την έναρξη του πολέμου, οι καταθέτες απέσυραν τα χρήματά τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί bank run και να παρακινηθούν οι ρυθμιστικές αρχές να διαχειριστούν την εκροή.
Ανέλαβαν τον έλεγχο τον Απρίλιο του 2022 μετά την επιβολή κυρώσεων και τον αποκλεισμό της τράπεζας από τη Ρωσία.
 Η VTB εξακολουθεί να κατέχει επίσημα την ευρωπαϊκή θυγατρική και ο Hellwig ανέφερε ότι επικοινώνησε με τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στη Ρωσία για να πάρει άδεια να συνεχίσει με το όνομα, ενώ η συμφωνία αδειοδότησης ολοκληρώθηκε. 
Το OWH προέρχεται από μια προηγούμενη επανάληψη του δανειστή, Ost-West Handeslbank. Η VTB στη Ρωσία δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.
 Η διαδικασία εκκαθάρισης είναι πιθανό να συνεχιστεί για μερικά χρόνια, αλλά η τράπεζα έχει φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο, δήλωσε ο Miro Zadro, οικονομικός διευθυντής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης