Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε για να εγγυηθούμε μία λύση για τη Γάζα

Erdogan: Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε για να εγγυηθούμε μία λύση για τη Γάζα
Δηλώσεις του Erdogan μετά την συνάντηση με τον Ιρανό Πρόεδρο Ebrahim Raisi στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayipp Erdogan επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να λειτουργήσει ως εγγυητής για την επίλυση της κρίσης στη Γάζα.
Σε συνάντησή του με τον Ιρανό Πρόεδρο Ebrahim Raisi στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας (ECO) στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, Τασκένδη, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον μουσουλμανικό κόσμο να ενωθεί και να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό προεδρικό γραφείο.
«Ο πρόεδρος Erdogan επεσήμανε ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση του ζητήματος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη ως εγγυητής. Ο μουσουλμανικός κόσμος πρέπει να λάβει ενιαία στάση και να αυξήσει την πίεση στο Ισραήλ», αναφέρει η δήλωση.
Eπιπλέον, οι Πρόεδροι της Τουρκίας και του Ιράν συζήτησαν την ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από την επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τα βήματα που πρέπει να ληφθούν για την επίλυσή της, καθώς και διμερή και περιφερειακά ζητήματα.
«Ο πρόεδρος Erdogan είπε στη συνάντηση ότι ο τερματισμός της βίας του Ισραήλ θα διευκόλυνε τις προσπάθειες διασφάλισης της ειρήνης στην περιοχή και στον κόσμο γενικότερα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) πρέπει να καταβάλει προσπάθειες στην έκτακτη σύνοδό του για να βρει μια δίκαιη λύση», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ο OIC αναμένεται να πραγματοποιήσει σύνοδο κορυφής στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, στις 12 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης