Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ifo: Σε προ κρίσης επίπεδα ο μεταποιητικός τομέας της Γερμανίας

Ifo: Σε προ κρίσης επίπεδα ο μεταποιητικός τομέας της Γερμανίας
Τον Οκτώβριο, το 18,2% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα του Ifo ανέφεραν προβλήματα, από 24,0% τον Σεπτέμβριο
Οι ελλείψεις υλικών στον μεταποιητικό τομέα της Γερμανίας έχουν υποχωρήσει σημαντικά, με την κατάσταση εφοδιασμού να έχει επανέλθει σχεδόν στο επίπεδο πριν από την κρίση, ανέφερε τη Δευτέρα το οικονομικό ινστιτούτο Ifo.
Τον Οκτώβριο, το 18,2% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα του Ifo ανέφεραν προβλήματα, από 24,0% τον Σεπτέμβριο.
Συγκριτικά, τα προβλήματα εφοδιασμού για τον κλάδο κορυφώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021, όταν το 82,4% ανέφερε ότι είχε κάποιο πρόβλημα.
"Τα πράγματα έχουν σχεδόν επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα", δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών του Ifo, Klaus Wohlrabe.

Προσοχή σε μελλοντικές ελλείψεις

"Οι εταιρείες θα πρέπει να προγραμματίσουν τώρα για μελλοντικές ελλείψεις, να διαφοροποιήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους και να αυξήσουν τα επίπεδα αποθεμάτων", πρόσθεσε.
Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας εξακολουθούσε να πλήττεται περισσότερο από τις ελλείψεις στον εφοδιασμό τον Οκτώβριο, αν και το ποσοστό των εταιρειών που δήλωσαν ότι υπήρχε πρόβλημα μειώθηκε στο 36,8% από 53,3% τον Σεπτέμβριο.
Σε όλους τους άλλους κλάδους, το ποσοστό των εταιρειών που ανέφεραν πρόβλημα τον Οκτώβριο ήταν κάτω από 30%, σύμφωνα με το Ifo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης