Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία επέβαλαν νέες κυρώσεις στην Hamas και στην Ισλαμική Τζιχάντ

ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία επέβαλαν νέες κυρώσεις στην Hamas και στην Ισλαμική Τζιχάντ
Αυτή είναι η τρίτη δέσμη αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Hamas μετά την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα, σε συντονισμό με τη Βρετανία, την επιβολή μιας νέας σειράς κυρώσεων σε βάρος στελεχών της Hamas και ατόμων που συνδέονται με την οργάνωση, κυρίως μελών του Ισλαμική Τζιχάντ.
Αυτή είναι η τρίτη δέσμη αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Hamas μετά την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου.
Στο στόχαστρο μπαίνουν «οι κυριότεροι αξιωματούχοι της Hamas και οι μηχανισμοί μέσω των οποίων το Ιράν παρέχει στήριξη στη Hamas και στην Ισλαμική Τζιχάντ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Η Ισλαμική Τζιχάντ συμμετέχει στο πλευρό της Hamas στις μάχες που διεξάγονται στη Γάζα με τον ισραηλινό στρατό.
«Η στήριξη του Ιράν, κυρίως μέσω των Φρουρών της Επανάστασης, επιτρέπει στη Hamas και στον Ισλαμική Τζιχάντ να επιδίδονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, κυρίως με τη μεταφορά (οικονομικών) πόρων και την παροχή όπλων και εκπαίδευσης» ανέφερε εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του.
Μεταξύ των προσώπων που πλήττονται από αυτές τις κυρώσεις είναι ο εκπρόσωπος της Ισλαμικής Τζιχάντ στο Ιράν, ο Nasser Abou Sharif, ένας Παλαιστίνιος, στέλεχος της ίδιας οργάνωσης, ο Akram al-Ajouri, καθώς και ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος στον Λίβανο, το Nabil Chouman & Co, που φέρεται ότι εκτελεί τις συναλλαγές μεταξύ της Hamas και της Τεχεράνης.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εκτιμά ότι τα περιουσιακά στοιχεία της Hamas σε όλον τον κόσμο ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.
«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους εταίρους τους, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, ώστε να εμποδίσουν τη Hamas να συλλέγει και να χρησιμοποιεί πόρους για να πραγματοποιεί ωμότητες» είπε η Janet Yellen, η υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης