Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη παραδοχή από τον Mr Big Short... «Έκανα λάθος να περιμένω το κραχ των αγορών» - Τεράστιες οι απώλειες στις θέσεις του

Απίστευτη παραδοχή από τον Mr Big Short... «Έκανα λάθος να περιμένω το κραχ των αγορών» - Τεράστιες οι απώλειες στις θέσεις του
Η τελευταία προσπάθεια του Burry να προβλέψει ένα κραχ της αγοράς κατέρρευσε και κάηκε
Μπορεί να εξέπληξε τους πάντες με τα κέρδη των δισ. που είχε από την κατάρρευση των subprimes δανείων το 2008, αποκτώντας μια στρατιά ακολούθων, αλλά οι μέρες που περνά ο Mr Big Short, Michael Burry, σήμερα δεν είναι καλές.
Ο διάσημος permabear παραδέχτηκε ότι είχε κάνει λάθος που παρότρυνε τους ακόλουθούς του να πουλήσουν στη Wall Street.
wrong_to_say_sell_0.jpg

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους και σύμφωνα με τις καταθέσεις του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Big Short είχε συνεχίσει την τάση της ταχείας εναλλαγής ολόκληρου του χαρτοφυλακίου του, ενώ ρευστοποίησε τις θέσεις του από το 2022, ρίχνοντας ολόκληρο το μερίδιό του σε εταιρείες όπως οι Black Knight, Wolverine World Wide, MGM Resorts and Qurate.
Αφού παραδέχτηκε το λάθος του στις ανοιχτές θέσεις, είχε ανακατανείμει την έκθεσή με τρεις τρόπους:
- Προσθέτοντας έκθεση στην Κίνα, καθιστώντας την JD.com και την Alibaba τις κορυφαίες μετοχές του (μια κίνηση που φαίνεται να οδηγήθηκε από τη δυναμική του τέταρτου τρίμηνου και η οποία έκτοτε έχει μειωθεί, οδηγώντας σε σημαντικές απώλειες τις κινεζικές μετοχές).
- Ανοίγοντας μικρές θέσεις σε ενεργειακά ονόματα όπως Coterra, NOV και Devon
Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι το τρίτο - ή επτά από τις συνολικά 21 θέσεις του αμοιβαίου κεφαλαίου - ήταν τράπεζες και με εξαίρεση την Wells Fargo.
Αυτές ήταν ως επί το πλείστον περιφερειακές, μικρές τράπεζες ή/και εταιρείες πιστωτικών καρτών, όπως CapitalOne, Western Alliance, Pacwest , First Republic και Huntington Bancshares, τα οποία είχαν χτυπηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της τραπεζικής κρίσης του Μαρτίου.
Με άλλα λόγια, «ο Burry φαίνεται να έχει μετατοπιστεί από «big short» και στο επόμενο «big long».

Το δεύτερο τρίμηνο

Λίγους μήνες αργότερα, τον Αύγουστο, η Scion Asset Management του Burry έκανε ακόμη πιο δραματικές αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο της.
Πρώτα και κύρια, ο Burry ρευστοποίησε το μεγαλύτερο μέρος των συμμετοχών του το Q1, πουλώντας όχι μόνο τις δύο πρώτες θέσεις του, JD.com και Alibaba, αλλά και άλλα 13 ονόματα από τα 21 ονόματα που αποτελούσαν τις συμμετοχές του Burry στο Q1, μεταξύ των οποίων οι Zoom, Sibanye, Coherent, ενεργειακά ονόματα όπως Coterra, NOV και Devon, καθώς και όλες οι τράπεζες που είχε αποκτήσει κατά τη διάρκεια της κρίσης του Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένων των Capital One, Wells Fargo, Western Alliance, Pacwest και First Republic.
Αγόρασε και ένα σωρό άλλες μετοχές.
Τις Expedia (10,9 εκ. δολ.), Charter Communications (9,2 εκ. δολ) και Generac (8,2 εκ. δολ, η οποία ωστόσο αξίζει σίγουρα πολύ λιγότερο μετά τα καταστροφικά κέρδη του δεύτερου τριμήνου της εταιρείας που εξάλειψαν σχεδόν ένα ένα τρίτο της αξίας της).
Άλλα ονόματα που προστέθηκαν στο χαρτοφυλάκιο του Burry ήταν Cigna, CVS, MGM, Stellantis, Vital, τα οποία αντιπροσώπευαν νέες μεσαίες έως υψηλές μονοψήφιες θέσεις εκατομμυρίων.

Αλλά αυτό που ήταν η πιο ενδιαφέρουσα νέα εξέλιξη, δεν ήταν τα μεμονωμένα ονόματα που αγόρασε ή πούλησε ο Burry, αλλά οι συναλλαγές του στο ETF και τα παράγωγα.
Από τον Ιούνιο, ο Burry κατείχε δύο πλασματικά ισοδύναμα puts SPY (αξίας 887 εκατ. δολ.) και QQQ puts (πλασματικό ισοδύναμο 739 εκατ. δολ.).
Συνολικά, ο Burry τοποθετήθηκε με puts τόσο στον S&P όσο και στον Nasdaq 100 με 1,625 δισ. δολ. (που φυσικά δεν είναι το κεφάλαιο σε κίνδυνο και το πραγματικό ασφάλιστρο που πλήρωσε ο Burry για αυτές τις θέσεις) και τα οποία είναι και τα δύο με σημαντικές απώλειες, αφού τόσο ο S&P όσο και ο Nasdaq διαπραγματεύονται ψηλά πάνω από το σημείο που ήταν στις 30 Ιουνίου.
Με άλλα λόγια, το δεύτερο τρίμηνο, ο Burry είχε κάνει άλλο ένα γιγαντιαίο (τουλάχιστον για τα κεφάλαια που διαχειρίζεται) και πολύ μοχλευμένο (χρησιμοποιώντας πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια πλασματικό στοίχημα) «μεγάλο big short» στοίχημα στην ευρύτερη αγορά.
Δυστυχώς, σε αντίθεση με το περιβόητο και πρωτότυπο στοίχημά του ενάντια στα subprimes, η τελευταία προσπάθεια του Burry να προβλέψει ένα κραχ της αγοράς κατέρρευσε και κάηκε, επειδή σύμφωνα με το 13F που μόλις κυκλοφόρησε από την Scion Capital, τα πλασματικά 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο SPY και το QQQ ρευστοποιήθηκαν.
Και δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, όταν ο Burry δημιούργησε αυτές τις θέσεις (αρχικά τοποθετήθηκε στο 2ο τρίμηνο), ο S&P δεν έπεσε κάτω από τα υψηλά της 30ης Ιουνίου, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι οι πωλήσεις είτε έληξαν είτε πωλήθηκαν με πολύ μικρή αξία.

Τι άλλο έκανε το Q3;

Όπως συνέβη πρόσφατα, ο Burry άλλαξε για άλλη μια φορά σχεδόν όλες τις συμμετοχές του, ρευστοποιώντας συνολικά 25 υπάρχουσες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των Expedia, Charter και Generac.
Ταυτόχρονα πρόσθεσε σε μια χούφτα μικρότερες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των Stellantis, Nexstar και Star Bulk carriers, καμία από τις οποίες δεν τα κατάφερε τόσο καλά στο Q3 ή Q4.
Ο Burry φαίνεται επίσης να έχει λάβει θέση αντιστάθμισης κινδύνου στην Booking Holdings και αφού ρευστοποίησε τις θέσεις του στο JD.com και στην Alibaba στο Q1, επέστρεψε στα δύο κινεζικά ονόματα και ελπίζει για άλλη μια φορά ότι οι μετοχές τους θα εκτιναχθούν.
Αλλά η πιο αξιοσημείωτη συναλλαγή που έκανε ο Burry το τρίτο τρίμηνο ήταν να πραγματοποιήσει μια μεγάλη πτωτική διαπραγμάτευση έναντι ημιαγωγών, αγοράζοντας 47 εκατομμύρια δολάρια πλασματικής αξίας τεμαχίων SOXX, μια συναλλαγή που πιθανότατα προκλήθηκε από την πτωτική συμπεριφορά της Burry έναντι της NVDA και των ομολόγων της.
burry_liquidations_1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης