Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tass: Συνελήφθη στην Ελλάδα Ουκρανός επιχειρηματίας - Υπεξαίρεσε κρατικό χρήμα που προορίζονταν για την αγορά όπλων

Tass: Συνελήφθη στην Ελλάδα Ουκρανός επιχειρηματίας - Υπεξαίρεσε κρατικό χρήμα που προορίζονταν για την αγορά όπλων
Οι ελληνικές αρχές φέρεται να συνέλαβαν τον Nikolai Petrenko, ο οποίος εργαζόταν ως σύμβουλος του Azarov που είχε διατελέσει πρωθυπουργός της Ουκρανίας από το 2010 έως το 2014
Συνελήφθη στην Ελλάδα παλιός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Mykola Azarov, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.
Οι ελληνικές αρχές φέρεται να συνέλαβαν τον Nikolai Petrenko, ο οποίος εργαζόταν ως σύμβουλος του Azarov που είχε διατελέσει πρωθυπουργός της Ουκρανίας από το 2010 έως το 2014.
Σύμφωνα με το Tass, ο Petrenko, είναι επικεφαλής και μέτοχος εταιρείας τεχνολογικών προϊόντων που προμήθευε με στρατιωτικό εξοπλισμό τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Ο Ουκρανός αξιωματούχος έλαβε 1,123 εκατομμύρια ευρώ από την ουκρανική κυβέρνηση για να αγοράσει αμυντικά συστήματα για τον στρατό, υπεξαίρεσε αυτά τα κεφάλαια και ήρθε στην Ελλάδα.
Αργότερα, η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας και ανέφερε ότι τώρα ετοιμάζονται τα απαραίτητα έγγραφα για να σταλεί αίτημα έκδοσης του συλληφθέντος στην ουκρανική πλευρά.
Ωστόσο, το υπουργείο δεν διευκρίνισε το όνομα του υπόπτου.
Όπως ανέφεραν ουκρανικές πηγές, ο Petrenko είναι μέλος αντιπολιτευόμενου κόμματος «Πλατφόρμα - Για τη Ζωή», που πλέον έχει απαγορευτεί στην Ουκρανία.
Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι ο Azarov κατηγορήθηκε για προδοσία και καταπάτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.
Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται ότι δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Telegram όπου φέρεται να αναρτώνται προπαγανδιστικά έντυπα που δημιουργούν «αντιουκρανικά αισθήματα» στην κοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης