Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επαναφέρουν τον Altman οι μεγάλοι επενδυτές της OpenAI, με επικεφαλής τη Microsoft - Φεύγει το Δ.Σ. που τον έδιωξε

Επαναφέρουν τον Altman οι μεγάλοι επενδυτές της OpenAI, με επικεφαλής τη Microsoft - Φεύγει το Δ.Σ. που τον έδιωξε
Υπέρ της επαναφοράς του Altman εργάζονται οι τρεις μεγαλύτεροι επενδυτές της OpenAI, Microsoft, Thrive και Tiger
Σχετικά Άρθρα
Οι μεγαλύτεροι επενδυτές της OpenAI, με επικεφαλής τη Microsoft, πιέζουν την εταιρεία να επαναφέρει τον Sam Altman στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου μετά την απόφαση έκπληξη του Διοικητικού Συμβουλίου να τον απολύσει αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση των εξελίξεων.
Η Microsoft Corp., ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της startup με μερίδιο άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνεργάζεται με επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Thrive Capital και Tiger Global Management για να επαναφέρουν τον Altman, είπαν οι άνθρωποι που ζήτησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας επαναφοράς του Altman στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της OpenAI, οι επενδυτές ασκούν επίσης πιέσεις για την αντικατάσταση του σημερινού διοικητικού συμβουλίου.
Οι διευθυντές σκέφτηκαν να παραιτηθούν, αν και επί του παρόντος διστάζουν να το κάνουν.
Η κατάσταση είναι ρευστή και δεν έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις.
Εάν το διοικητικό συμβούλιο παραιτηθεί, οι επενδυτές εξετάζουν μια λίστα πιθανών νέων διευθυντών, ένας εκ των οποίων είναι ο Bret Taylor, ο πρώην συν-CEO της Salesforce Inc.
Το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI έχει δεχθεί έντονη κριτική για την απόφασή του να αποπέμψει τον Altman, κίνηση που εξέπληξε τόσο τους επενδυτές όσο και τον ίδιο τον Altman.

Άνθρωπος κλειδί για την επιτυχία της OpenAI

Με τα χρόνια ο Sam Altman πίεσε σκληρά για να αλλάξει την εταιρεία, ώστε να τη μετατρέψει από μια μη κερδοσκοπική επιχείρηση σε μια εμπορικά επιτυχημένη επιχείρηση και ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από νέα εργαλεία που έφεραν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ολοκληρώνουν εργασίες από την εργασία μέχρι την κωδικοποίηση.
Η απομάκρυνσή του δεν άρεσε καθόλου στις εταιρείες που υποστήριξαν την OpenAI.
Η Thrive, η οποία αναμενόταν να ηγηθεί μιας δημοπρασίας για τις μετοχές των εργαζομένων, δεν έχει δεσμεύσει ακόμη τα χρήματα και έχει καταστήσει σαφές στην OpenAI ότι η αποχώρηση του Altman θα επηρεάσει τις ενέργειές της.
Η Thrive, ο μεγαλύτερος επενδυτής του OpenAI εκτός από τη Microsoft, εργάζεται για την αποκατάσταση τόσο του Altman όσο και του Greg Brockman, του προέδρου της startup που παραιτήθηκε μετά την απομπή του Altman σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ο ίδιος ο Altman είναι ανοιχτός να επιστρέψει στην εταιρεία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, πρόσθεσαν όμως ότι αν επιστρέψει θα ζητήσει αλλαγές στον τρόπο διοίκησης της εταιρείας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, έχει έρθει σε επαφή με τον Altman και δεσμεύτηκε να τον υποστηρίξει σε όποια βήματα κάνει στη συνέχεια, αναφέρει το Bloomberg.

Πολλές παραιτήσεις στελεχών και εργαζομένων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποπομπή Altman

Αρκετοί υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή του OpenAI, Brockman, αποχώρησαν από την εταιρεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την αποπομπή του Altman.
Οι παραιτήσεις είναι πιθανό να συνεχιστούν, είπε ο κόσμος.
Η OpenAI είναι αισιόδοξη ότι μπορεί να επαναφέρει τους Altman, Brockman και άλλους βασικούς υπαλλήλους που έφυγαν, ανέφερε η Information, επικαλούμενη σημείωμα του προσωπικού το Σάββατο το βράδυ από τον Chief Strategy Officer Jason Kwon.
Ο Kwon είπε ότι τα στελέχη της εταιρείας θα έχουν νεότερα ως το μεσημέρι της Κυριακής 19/11.
Εάν δεν επιστρέψει, ο Altman σκέφτεται να ξεκινήσει ένα νέο εγχείρημα, πιθανώς με πρώην στελέχη της OpenAI, σύμφωνα με αρκετούς ανθρώπους.
Σε μια δήλωση στο X, πρώην Twitter, ο επιχειρηματίας Vinod Khosla είπε ότι η εταιρεία του θα ήθελε τον Altman «πίσω στο OpenAI, αλλά θα τον στηρίξει σε ό,τι κάνει στη συνέχεια».
Η ανακοίνωση της OpenAI αργά την Παρασκευή 17/11 ότι η εταιρεία απολύει τον Altman  προκάλεσε σοκ σε όλη τη Silicon Valley.
Σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό του OpenAI την επόμενη μέρα, ο Chief Operating Officer Brad Lightcap είπε ότι η απομάκρυνση του Altman «δεν έγινε ως απάντηση σε παραβάσεις» ή σε οικονομικές πρακτικές ή πρακτικές ασφάλειας της εταιρείας.
Η απόφαση για αποπομπή του Altman, είπε, «μας εξέπληξε όλους» και έκτοτε μίλησε με το διοικητικό συμβούλιο για να κατανοήσει καλύτερα την απόφασή του, σύμφωνα με το σημείωμα, το οποίο προβλήθηκε από το Bloomberg.
Η OpenAI έχει αναδειχθεί ως η πιο «καυτή» startup στον πλανήτη από τότε που κυκλοφόρησε το ChatGPT πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης