Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλβανοί βουλευτές αντέδρασαν στην ψήφιση του προϋπολογισμού ανάβοντας ... καπνογόνα

Αλβανοί βουλευτές αντέδρασαν στην ψήφιση του προϋπολογισμού ανάβοντας ... καπνογόνα
Οι βουλευτές στοίβαξαν καρέκλες στο κέντρο της αίθουσας της Βουλής και κόκκινος, πράσινος και μοβ καπνός από τα καπνογόνα κάλυψε τον αέρα
Σχετικά Άρθρα
Βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος της αλβανικής αντιπολίτευσης άναψαν καπνογόνα και μια μικρή εστία φωτιάς -η οποία έσβησε γρήγορα- εντός της αίθουσας της αλβανικής Βουλής σήμερα, σε μια αποτυχημένη προσπάθειά τους να εμποδίσουν το κοινοβούλιο να ψηφίσει για τον προϋπολογισμό του 2024.
Οι βουλευτές στοίβαξαν καρέκλες στο κέντρο της αίθουσας της Βουλής και κόκκινος, πράσινος και μοβ καπνός από τα καπνογόνα κάλυψε τον αέρα καθώς μέλη της ασφάλειας αναπτύχθηκαν μπροστά από τη θέση που καθόταν ο πρωθυπουργός Edi Rama.
Ένας βουλευτής φάνηκε να ανάβει μια μικρή φωτιά η οποία πέρασε σε έναν κάδο προτού οι φλόγες κατασβεστούν γρήγορα από τους γύρω βουλευτές πριν η φωτιά εξαπλωθεί.
Ο de facto ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός Sali Berisha κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να φιμώσει την αντιπολίτευση εντός της Βουλής όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Rama έχει την πλειοψηφία.
«Η μάχη δεν τελείωσε», είπε ο Berisha σε δημοσιογράφους μετά την αναταραχή στην αίθουσα της Βουλής όπου ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε σε μια πρώτη ψηφοφορία σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε λιγότερο από πέντε λεπτά.
Τον περασμένο μήνα, εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Μπερίσα και τον γαμπρό του για διαφθορά σχετικά με μια συμφωνία ακίνητης περιουσίας που αφορούσε τους χώρους ενός αθλητικού συλλόγου. Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τον Berisha ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του ως πρωθυπουργός από το 2005 έως το 2009 για να ασκήσει πίεση «για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης υπέρ τρίτων, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της κόρης του».
Ο γαμπρός του συνελήφθη, αλλά ο Berisha έχει ασυλία από δίωξη ως βουλευτής.
Του δόθηκε εντολή να μην εγκαταλείψει τη χώρα.
Ο Berisha κατηγορεί τον Rama ότι ενορχήστρωσε τη δίωξη εναντίον του. Ο Rama αρνείται την κατηγορία.
«(Η αντιπολίτευση) έφερε φρασεολογία και μεθόδους πεζοδρομίου στην πολιτική», δήλωσε ο Rama με ανάρτηση στο X, μετά το σημερινό περιστατικό.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης