Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sell off 4% στις τιμές του πετρελαίου - Αναβολή OPEC+ για τις 30/11 - Το brent στα 79,3 δολ.

Sell off 4% στις τιμές του πετρελαίου - Αναβολή OPEC+ για τις 30/11 - Το brent στα 79,3 δολ.
Αναβάλλεται για τις 30 Νοεμβρίου η συνάντηση του OPEC+
Διευρύνεται η πτώση στις τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, καθώς ο OPEC+ ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου, χωρίς να εξηγεί τους λόγους της αναβολής.
Η νέα συνάντηση ορίστηκε για τις 30 Νοεμβρίου 2023 και συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της διάσκεψης κορυφής των Μερών για το κλίμα (COP28) στο Ντουμπάι, η οποία αποτελεί γεγονός-κλειδί τόσο για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό του OPEC - όσο και για άλλους αραβικούς παρόχους ενέργειας που ασχολούνται με την πράσινη μετάβαση.
Η αγορά αναμένει τα νεότερα σχετικά με τις περικοπές παραγωγής από την ομάδα παραγωγών του OPEC+, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού.

Κάτω από 80 δολάρια το βαρέλι το brent

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του τύπου Brent υποχωρούν 3,9% στα 79,29 δολάρια το βαρέλι.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate σημειώνουν πτώση 3,9% στα 74,71 δολάρια.
Οι δείκτες αναφοράς σημειώνουν πτώση επί τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες και οι τιμές αποδυναμώθηκαν περαιτέρω την περασμένη εβδομάδα λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για τις προοπτικές της ζήτησης.

brent_1.JPG


Επιφυλακτικοί οι επενδυτές εν όψει OPEC+

Οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί ενόψει της συνάντησης του ΟPEC+, καθώς  η ομάδα παραγωγών ενδέχεται να συζητήσει την εμβάθυνση των περικοπών της προσφοράς λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.
Τη Δευτέρα, και τα δύο συμβόλαια σημείωσαν άνοδο περίπου 2% αφού τρεις πηγές του OPEC+ δήλωσαν στο Reuters ότι η ομάδα, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοι παραγωγοί, πρόκειται να εξετάσει περισσότερες περικοπές της προσφοράς πετρελαίου.
"Η επικείμενη συνάντηση είναι το βασικό κεντρικό σημείο εστίασης για τις τιμές του πετρελαίου προς το παρόν, με τα συναισθήματα να αποτιμούν την απότομη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού", δήλωσε ο Jun Rong Yeap, στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην IG.
Ο OPEC+ είναι πιθανό να επεκτείνει ή και να εμβαθύνει τις περικοπές της προσφοράς πετρελαίου και το επόμενο έτος, προβλέπουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης