Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση ΟΟΣΑ: Η γερμανική δημοσιονομική κρίση απειλεί την οικονομία της Ε.Ε.

Προειδοποίηση ΟΟΣΑ: Η γερμανική δημοσιονομική κρίση απειλεί την οικονομία της Ε.Ε.
Η αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική δημοσιονομική πολιτική έχει ήδη αρνητικό αντίκτυπο στην επενδυτική δραστηριότητα
Σχετικά Άρθρα
Η δημοσιονομική κρίση της Γερμανίας, η οποία έχει θέσει υπό αμφισβήτηση προγραμματισμένες δαπάνες δισεκατομμυρίων ευρώ, θα μπορούσε να δημιουργήσει εμπόδια στην ευρωπαϊκή οικονομία τα επόμενα χρόνια, προειδοποίησε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
"Εάν υπάρξουν λιγότερες επενδύσεις και δαπάνες στη Γερμανία τα επόμενα χρόνια επειδή υπάρχουν λιγότερα διαθέσιμα χρήματα, αυτό θα έχει αναπόφευκτα αντίκτυπο στην οικονομία της ΕΕ", δήλωσε στο Reuters ο Robert Grundke, επικεφαλής του γραφείου του ΟΟΣΑ για τη Γερμανία.
Ως αποτέλεσμα, η Γερμανία θα εισάγει λιγότερα αγαθά και υπηρεσίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δημοσιονομική «τρύπα 60 δισ. ευρώ

Η δικαστική απόφαση της περασμένης εβδομάδας άνοιξε μια τρύπα 60 δισεκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, αφήνοντας τη γερμανική κυβέρνηση να προσπαθεί να βρει μια διέξοδο.
"Η αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική δημοσιονομική πολιτική έχει ήδη αρνητικό αντίκτυπο στην επενδυτική δραστηριότητα των επιχειρήσεων και στην καταναλωτική συμπεριφορά των νοικοκυριών στη Γερμανία", πρόσθεσε ο Grundke.
Ο γερμανικός χαλυβουργικός κλάδος εξέφρασε την Πέμπτη τις ανησυχίες που συμμερίζονται πολλές εταιρείες σχετικά με το τι θα συμβεί τώρα με τα κεφάλαια που υποσχέθηκε η κυβέρνηση για τον βιομηχανικό μετασχηματισμό της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης