Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Έτοιμη να σκάσει η τεράστια «φούσκα» 1,6 τρισ. δολ. - Τι συμβαίνει στην αγορά private credit

UBS: Έτοιμη να σκάσει η τεράστια «φούσκα» 1,6 τρισ. δολ. - Τι συμβαίνει στην αγορά private credit
«Διαφαίνεται εξόφθαλμα μια φούσκα περιουσιακών στοιχείων που μεγαλώνει», προειδοποίησε ο πρόεδρος της UBS
Σχετικά Άρθρα

Για μία τέραστια «φούσκα» στην αγορά ιδιωτικής πίστωσης, που είναι έτοιμη να σκάσει, προειδοποιεί ο πρόεδρος της UBS Colm Kelleher.
«Διαφαίνεται εξόφθαλμα μια φούσκα περιουσιακών στοιχείων που μεγαλώνει», προειδοποίησε ο πρόεδρος της UBS στο FT Global Banking Summit στο Λονδίνο.
«Χρειάζεται απλώς μια σπίθα για να πυροδοτηθεί η κρίση εμπιστοσύνης, τόνισε.
Η ιδιωτική πίστωση (private credit) έχει γίνει ένα όλο και πιο περιζήτητο χρηματοδοτικό εργαλείο για εξαγορές εταιρειών, καθώς ο τραπεζικός τομέας έχει υποχωρήσει εν μέσω εκτίναξης επιτοκίων και μειωμένης επενδυτικής διάθεσης για ανάληψη κινδύνων.
Ορισμένες τράπεζες ανησυχούν γι' αυτή τη μετατόπιση, δεδομένου ότι η ανάληψη τέτοιων δανείων -και στη συνέχεια η πώλησή τους σε άλλους επενδυτές- αποτελεί ισχυρή πηγή εσόδων γι' αυτές.

Προειδοποιήσεις και διαφωνίες

Ο Kelleher είναι το τελευταίο ανώτατο στέλεχος που προειδοποιεί για αυξανόμενους κινδύνους. Στελέχη της Pimco δήλωσαν προ ημερών ότι η αγορά ιδιωτικής πίστωσης είναι υπορρυθμισμένη και στερείται διαφάνειας.
Ωστόσο, μιλώντας στο Bloomberg λίγο μετά τα σχόλια του Kelleher, ο συνεπικεφαλής της Ares Management για την Ευρώπη Blair Jacobson εξέφρασε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη.
«Δεν υπάρχει καμία φούσκα στην ιδιωτική πίστωση», τόνισε.
«Υπάρχει πολύς χώρος για τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση».
Η αγορά ιδιωτικών πιστώσεων έχει σχεδόν τριπλασιαστεί από το 2015, αναπτύσσοντας μια βιομηχανία 1,6 τρισ. δολαρίων που περιλαμβάνει παραδοσιακό άμεσο δανεισμό σε μικρότερες εταιρείες, χρηματοδότηση εξαγορών, καθώς και χρέος στους τομείς ακινήτων και υποδομών.
Την περασμένη εβδομάδα, τα ιδιωτικά πιστωτικά κεφάλαια παρείχαν δάνειο-ρεκόρ, ύψους 4,5 δισ. ευρώ, για να στηρίξουν την εξαγορά της Adevinta.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης