Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη από τον ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας: Στο συμβούλιο του ΝΑΤΟ παραδέχτηκαν την αποτυχία της Ουκρανικής αντεπίθεσης

Αποκάλυψη από τον ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας: Στο συμβούλιο του ΝΑΤΟ παραδέχτηκαν την αποτυχία της Ουκρανικής αντεπίθεσης
Μια προσπάθεια ενός εκ των νατοϊκών υπουργών να εξηγήσει ότι η αντεπίθεση μπορούσε να καταστεί νικηφόρα ήταν πλήρως «απομονωμένη»
Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, πολλοί υπουργοί «χαμηλόφωνα» αλλά «με ανησυχία» παραδέχτηκαν ότι τα αποτελέσματα της αντεπίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά της Ρωσίας ήταν πολύ μακριά από τις προσδοκίες, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων Peter Szijjártó, σε ομιλία του που μεταδόθηκε στο Facebook.
«Από την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης, δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στο πεδίο της μάχης, ούτε σημαντική πρόοδος. Πολλοί το έχουν παραδεχτεί αυτό. Χαμηλόφωνα μεν, με προσοχή, αλλά το έχουν παραδεχτεί», αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της ουγγρικής διπλωματίας, μεταφέροντας τις τοποθετήσεις των συναδέλφων του.
Σύμφωνα με τον Szijjártó, «υπάρχει πια η συνειδητοποίηση» ότι η αντεπίθεση του Κιέβου «έδωσε αποτελέσματα αισθητά μακριά από τις προσδοκίες και κανείς δεν το αμφισβήτησε αυτό σήμερα».
Ο επικεφαλής του ουγγρικού υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε επίσης ότι τα περισσότερα μέλη της συμμαχίας δεν έθιξαν αυτό το θέμα στις ομιλίες τους.
Την ίδια στιγμή, μια προσπάθεια ενός εκ των νατοϊκών υπουργών να εξηγήσει ότι η αντεπίθεση μπορούσε να καταστεί νικηφόρα ήταν πλήρως «απομονωμένη».

Η αποτυχία στο πεδίο

Σημειώνεται ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν στις κατευθύνσεις προς τα Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye εδώ και έκτο μήνα, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες που είναι εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, η ουκρανική αντεπίθεση ουσιαστικά απέτυχε και ο ρωσικός στρατός βελτιώνει τις θέσεις του σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.
Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας Shoigu, οι απώλειες του εχθρικού στρατού μόνο από τις αρχές Νοεμβρίου ανήλθαν σε περισσότερα από 13.700 άτομα, καθώς και σε περίπου 1.800 μονάδες διαφόρων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.
Επιπλέον, στις αρχές του μήνα, ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής Valeriy Zaluzhny, σε άρθρο του για το περιοδικό The Economist, δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν φτάσει σε αδιέξοδο: «Πιθανότατα, δεν θα υπάρξει βάθος και «κάποια θετική εξέλιξη».
Παραδέχτηκε επίσης ότι δεν κατάφερε να επιδείξει τον εντυπωσιακό ρυθμό προόδου που περίμενε η Δύση από αυτόν σύμφωνα με τα «νατοϊκά εγχερίδια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης