Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε υψηλό δύο ετών οι συνεχιζόμενες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας - Άνοδος στις αρχικές αιτήσεις στις 218.000

ΗΠΑ: Σε υψηλό δύο ετών οι συνεχιζόμενες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας - Άνοδος στις αρχικές αιτήσεις στις 218.000
Η συγκεκριμένη μέτρηση παραμένει σε ανοδική τροχιά από τον περασμένο Σεπτέμβριο κάτι που δείχνει ότι οι Αμερικανοί δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν νέα εργασία
Αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας, ενώ οι συνεχιζόμενες αιτήσεις σκαρφάλωσαν σε υψηλό δύο ετών σε μία ένδειξη ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ έχει αρχίσει να κλυδωνίζεται μετά τις ισχυρές επιδόσεις των προηγούμενων μηνών.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 7.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 218.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 226.000.
Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, στο μεταξύ, αυξήθηκαν κατά 86.000 στις 1,927 εκατ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Νοεμβρίου, ξεπερνώντας όλες τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Αυτό ειναι το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2021.
Η συγκεκριμένη μέτρηση παραμένει σε ανοδική τροχιά από τον περασμένο Σεπτέμβριο κάτι που δείχνει ότι οι Αμερικανοί δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν νέα εργασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης