Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η γερμανική Rheinmetall θα προμηθεύσει την Ουκρανία με πυρομαχικά, αξίας 142 εκατ. ευρώ, το...2025

Η γερμανική Rheinmetall θα προμηθεύσει την Ουκρανία με πυρομαχικά, αξίας 142 εκατ. ευρώ, το...2025
Η παραγγελία "περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες πλήρη βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών"
Η γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων Rheinmetall θα προμηθεύσει την Ουκρανία με πυρομαχικά πυροβολικού αξίας 142 εκατ. ευρώ το 2025, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
"Η Rheinmetall κέρδισε μια παραγγελία μεγάλου όγκου για την υποστήριξη της Ουκρανίας με πυρομαχικά πυροβολικού <...> αξίας περίπου 142 εκατομμυρίων ευρώ", αναφέρει η ανακοίνωση. "Τα πυρομαχικά θα παραδοθούν το 2025", δήλωσε η Rheinmetall.
Η παραγγελία "περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες πλήρη βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών".
"Ο πελάτης είναι ένα έθνος εταίρος του ΝΑΤΟ, του οποίου δηλωμένη πρόθεση είναι να υποστηρίξει την Ουκρανία <...> με αποτελεσματική μακροπρόθεσμη στρατιωτική βοήθεια", προστίθεται στην ανακοίνωση.
Τα πυρομαχικά θα παραχθούν από την Rheinmetall Expal Munitions, την ισπανική θυγατρική της εταιρείας.
"Η παραγωγή και παράδοση περίπου 40.000 βλημάτων για την Ουκρανία από προηγούμενη παραγγελία αναμένεται να πραγματοποιηθεί ήδη το 2024", σημείωσε η Rheinmetall.
"Η ζήτηση για πυρομαχικά πυροβολικού είναι σήμερα πολύ υψηλή, όχι μόνο λόγω των απαιτήσεων της Ουκρανίας, αλλά και λόγω της ανάγκης αναπλήρωσης των σε μεγάλο βαθμό άδειων αποθηκών πυρομαχικών της Γερμανίας και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Η Rheinmetall σχεδιάζει μια μαζική αύξηση της παραγωγικής ικανότητας πυρομαχικών το 2024 στα εργοστάσιά της στη Γερμανία, την Ισπανία, τη Νότια Αφρική και την Αυστραλία, αυξάνοντας την ετήσια παραγωγική ικανότητα σε περίπου 700.000 βλήματα πυροβολικού", αναφέρεται στο έγγραφο σύμφωνα με το TASS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης