Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Το πρώτο σημαντικό βήμα για την ενσωμάτωση της Credit Suisse - Συγχώνευση των μητρικών τραπεζών

UBS: Το πρώτο σημαντικό βήμα για την ενσωμάτωση της Credit Suisse - Συγχώνευση των μητρικών τραπεζών
Η Credit Suisse δεν θα λειτουργεί πλέον ως ανεξάρτητη τράπεζα
Η UBS ξεκίνησε επίσημα την ενσωμάτωση της μητρικής τράπεζας της Credit Suisse, ανακοίνωσε η ελβετική τράπεζα, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό επόμενο βήμα στην πρώτη συγχώνευση δύο παγκόσμιων συστημικά σημαντικών τραπεζών.
Σύμφωνα με το Reuters, η UBS ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για τη συγχώνευση των αντίστοιχων μητρικών τραπεζών, της UBS AG και της Credit Suisse AG.
"Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις και αναμένεται να συμβεί το 2024", ανέφερε η UBS σε ανακοίνωσή της.
Προηγουμένως έχει δηλώσει ότι αναμένει να συγχωνεύσει τις μητρικές τράπεζες, τις αντίστοιχες ελβετικές επιχειρήσεις, καθώς και τις ενδιάμεσες εταιρείες χαρτοφυλακίου των ΗΠΑ το 2024.
Η κίνηση αυτή θα σημαίνει ότι η Credit Suisse δεν θα λειτουργεί πλέον ως ανεξάρτητη τράπεζα και θα επιτρέψει τα πρώτα κύματα μετάβασης πελατών στις βασικές της δραστηριότητες.

Κρίσιμο το 2024

Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της UBS προειδοποίησαν αμφότεροι ότι η ενσωμάτωση δεν θα είναι μια απλή διαδικασία και ότι από επιχειρησιακή άποψη, το 2024 θα είναι ένα αποφασιστικό έτος.
Ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Sergio Ermotti, δήλωσε τον Νοέμβριο ότι οι συνέργειες αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2025 και το 2026.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης