Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Donald Trump θα ασκήσει έφεση στο δικαστήριο διεκδικώντας «πλήρη», προεδρική ασυλία

ΗΠΑ: Ο Donald Trump θα ασκήσει έφεση στο δικαστήριο διεκδικώντας «πλήρη», προεδρική ασυλία
Η ετυμηγορία της δικαστή έχε φέρει τον πρώην πρόεδρο ένα βήμα πιο κοντά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για απόπειρα παρέμβασης στην καταμέτρηση των ψήφων
Ο Donald Trump σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της δικαστού Tanya S. Chutkan, η οποία απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι χαίρει ασυλίας από ποινική δίωξη για τα πεπραγμένα του στη διάρκεια της προεδρικής του θητείας.
Την 1η Δεκεμβρίου η δικαστής Chutkan έβαλε φρένο στην προσπάθεια του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα να μπουν στο αρχείο οι κατηγορίες περί συνωμοσίας για την ανατροπή του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020.
Όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχει νομική βάση για να συμπεράνει κανείς ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις μετά την αποχώρησή τους από τον Λευκό Οίκο.
Ομοσπονδιακό Εφετείο – και ενδεχομένως αργότερα το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ – θα εξετάσει το ζήτημα και ως εκ τούτου είναι πιθανό να καθυστερήσει η έναρξη της δίκης.
Επί του παρόντος, η δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Μάρτιο.
Η ετυμηγορία της Chutkan έφερε τον πρώην πρόεδρο ένα βήμα πιο κοντά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για απόπειρα παρέμβασης στην καταμέτρηση των ψήφων και στην επικύρωση από το Κογκρέσο της νίκης του Δημοκρατικού Joe Biden στις προεδρικές εκλογές του 2020.
Σε ανακοίνωση από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του, υπογραμμίζεται εκ νέου ότι ο Trump «έχει πλήρη ασυλία» από δίωξη και δίκη σχετικά με την εκτέλεση των καθηκόντων του στον Λευκό Οίκο.
Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας έχει δηλώσει αθώος και κατηγορεί τους εισαγγελείς ότι επιδιώκουν να πλήξουν την προεκλογική εκστρατεία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης